Ekonomi

Zamlı evde bakım maaşları hesaplara yatıyor! Evde bakım maaşı hangi illerde yattı? Şimdi zamlı yeni maaşlara bakın!

'20 Ağustos evde bakım maaşları yattı mı?, Evde bakım maaşı hangi gün ödenecek?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Peki Ağustos ayı evde bakım maaşı yatırıldı mı? Zamlı evde bakım maaşı kaç TL oldu? İşte ayrıntılar... Bakan Derya Yanık tarafından Ağustos ayı engelli evde bakım aylığı ödemelerinin başlatıldığı 17 Ağustos'ta açıklanmıştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara geçen evde bakım maaşı yatan şehirler merakla araştırılıyor. Bakan Derya Yanık tarafından Ağustos ayı engelli evde bakım aylığı ödemelerinin başlatıldığı 17 Ağustos'ta açıklanmıştı.

Binlerce vatandaş, Ağustos ayı evde bakım parasının yatıp yatmadığını araştırıyor. 

Peki evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Hangi illerde evde bakım maaşları yattı? İşte evde bakım maaşlarıyla ilgili merak edilen bütün ayrıntılar...

Binlerce vatandaş evde bakım maaşı yatan illeri merakla araştırıyor. Peki 20 Ağustos 2022 Cumartesi evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlar ve ailelerine sağlanan evde bakım parası her ay ödeniyor. Vaatndaşlar Ağustos ayı ödemelerini bekliyor. 

 

20 AĞUSTOS 2022 EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığını sorgulayabiliyor. 

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yoluyla da gerçekleştirilebiliyor. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama yapabiliyor. 

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında her il için farklı günlerde hesaplara yatırılıyor. Bu kapsamda, Ağustos ayı evde bakım paralarının 15-31 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. 

 

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU? EVDE BAKIM MAAŞI BU AY NE KADAR AĞUSTOS 2022?

2022 yılı asgari ücret zammıyla beraber, evde bakım parasına da zam geldi. Asgari ücrete bu sene yüzde 50,5 oranında bir zam yapılırken, evde bakım maaşı da 1.798 TL'den 2.706 TL'ye çıkarıldı. 

Emekli promosyonunda son dakika! Bankalar peş peşe açıkladı! Ziraat, Garanti, Akbank, ING, Halkbank...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç TL ödenecek? İşte rakam rakam yeni zamlı maaşlar! Şimdi bakın!

Hiç çalışmadan emekli olabilmek mümkün! Siz de evden emekli olabilirsiniz! Şartlar tek tek açıklandı