Kira

Zamlı nakliye fiyatları uçtu! Ankara, İzmir, İstanbul, Edirne, Çanakkale taşınmak isteyenler zorlanıyor...

Kiracılar ev sahiplerinden sonra şimdi de nakliyeciler ile uğraşmaya başladılar. Yükselen nakliye fiyatları resmen ev taşıyacakların maalesef belini büküyor. Son dönemde nakliye fiyatları ne kadar oldu? 

Son dönemde ev sahiplerinin tahliye taahhütnamesi baskısı ile karşı karşıya kalan kiracılar, taşınmak istediklerinde yüksek nakliye fiyatları ile karşılaşıyor. Türkiye genelinde şehir içi ve şehirler arası taşınma maliyetleri giderek artarak vatandaşları mağdur ediyorlar.

NAKLİYE FİYATLARINDA AKILALMAZ ARTIŞ

Takvim'de yer alan habere göre, Çanakkale'den Iğdır'a taşınmak isteyenlerin 87 bin, Aydın ve İzmir'den Ankara'ya taşınmak isteyenlerin ise 45-50 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. İstanbul'dan Ankara'ya taşınmanın maliyeti 45 bin liraya ulaştığı gibi, Aydın-İzmir-İstanbul arası nakliye ücretleri de ortalama 30-35 bin lira seviyesinde seyrettiği kaydedildi. Öte yandan, Kısa mesafelerde bile fiyatlar 15-20 bin liradan başlayarak 45 bin liraya kadar çıkabiliyorlardı.

MAZOT FİYATLARI BİRİNCİL ETKEN

Günümüzde mazotun litresi 45 lira civarında ve bu durum da nakliye işçilerini etkiliyor. Bu duruma bağlı olarak kamyonların yüksek miktarda yakıt tüketmesi nedeniyle, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna taşınmanın toplam maliyeti yaklaşık olarak 60 bin lirayı buluyor. Bu da vatandaştan fazladan ciddi bir miktar para talep edilmesine de neden olmakta.

UZMANLARDAN UYARI GELDİ

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Fiyatların bu seviyelere çıkması kabul edilemez. İşletmeler, yedek parça ve akaryakıt gibi en küçük zammı bile hemen fiyatlara yansıtıyor. Bu sektörde komisyoncuların kâr marjının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor” dedi.

Levent Küçük, taşınma hazırlığı yapan vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Küçük; "Nakliye firması güvenilir olmalı. Emin olmadan kapora yatırılmamalı. Vatandaşlarımız en az 4-5 yerden fiyat alarak değerlendirme yapmalı. 'Şu hizmeti veriyoruz, bu hizmeti veriyoruz' diyerek yüksek ücret talep eden ve sonra bu hizmetleri sunmayan birçok firma bulunuyor." dedi.

Beton fiyatları Temmuz 2024! C20, C25, C30 ve C40 beton fiyatları belli oldu! İşte KDV, nakliye ve pompa dahil fiyatları

Nakliye parası isteyen kiracıya ev sahibinden tepki: Eşyalar zaten benim!

Ülkelere göre kira düzenlemesi ve sosyal konutların kiralık konut pazarındaki yeri!

Lojman kiralarına şok eden düzenleme: Rayicin yüzde 20 altında olacak! İstanbul'da lojman kirası 18.880 TL!