06 / 05 / 2024

ZBS Alfaçelik Haydar Aliyev Havaalanı'na terminal yapacak!

ZBS Alfaçelik Haydar Aliyev Havaalanı'na terminal yapacak!

Baküde bulunan Haydar Aliyev Havaalanı Tollgate Projesinin çelik imalatlarını yapan Zbs Alfaçelik, şimdi de aynı havalimanının yeni terminal binasının inşaat ihalesini aldı



Baküde bulunan Haydar Aliyev Havaalanı Tollgate Projesinin çelik imalatlarını yapan Zbs Alfaçelik, şimdi de aynı havalimanının yeni terminal binasının inşaat ihalesini aldı. İhale kapsamında Zbs Alfaçelik, 4 milyon avroluk iş yapacak. Kuruluş, bu yıl ayrıca Avusturya, Fas ve Almanyada da projeler gerçekleştiriyor.

Daha önce Azerbaycanın başkenti Baküde Haydar Aliyev Havaalanı Tollgate Projesinin çelik imalatlarını yapan Zbs Alfaçelik, buradaki başarılı çalışmalarından dolayı aynı havalimanının yeni terminal binasının inşaat ihalesini de almaya hak kazandı. İhalenin taahhüdünü üstlendikleri kısmının 4 milyon avro olduğunu belirten Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Murat, Yeni terminal binasının oturum alanı 18.000 metrekare alacak. Taahhüdünü üstlenmiş olduğumuz yapısal çelik konstrüksiyon imalatları, Sakarya-Hendekteki tesisimizde üretilecek. Proje peyder pey teslim edilecek. Zaten havaalanı da 2013 yılında hizmete girecek dedi.

Tollgate Projesi ödül aldı
Bilindiği gibi dünya çapında önemli projeler gerçekleştiren Waagner Bironun yaptığı Bakü Haydar Aliyev Havaalanı- Tollgate Projesi, Avrupa Çelik Birliğinin 2010 yılı Avrupa Çelik Ödülüne layık görülmüştü. Zbs Alfaçelik, Bakü Haydar Aliyev Havaalanı-Tollgate Projesinin çelik imalatını yaparak, prestijli projelerdeki farkını ve kalitesini ispatladı. Zbs Alfaçelikin, uluslararası alandaki çalışmaları Azerbaycanla sınırlı değil.  Endüstriyel yapılar, depolar, antrepolar, fabrika binaları, hizmet binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havaalanı hizmet binaları inşaası konusunda gerek uluslararası arenada gerekse Türkiyede rekabetçi olduklarını belirten Rıdvan Murat, bu yıl Fas, Almanya ve Avusturyada çok önemli projeler aldıklarını anlattı.

Yurtdışında atakta
Fasta gübre fabrikası konveyör hatları taşıyıcı konstrüksiyonlarının yapılması işini aldıklarını ifade eden Murat, Avusturya Viyanada tren istasyonu inşaa ettiklerini, Almanyanın çeşitli yerlerinde de depo ve fabrikalar yaptıklarını açıkladı.
Rıdvan Murat, Türkiyede ise Asaş Alüminyum için Adapazarı Akyazıda üretim tesisi kurduklarını, Erlüks Kimya için Şekerpınarda depolama tesisi yaptıklarını ve Ünsal Erciyas İnşaat için de Çerkezköyde üretim tesisi kurma projelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

 


Geri Dön