Sektörel

Zekai Akyürek: Korsan emlakçıların sayısı arttı!

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının da arttığını ifade etti. Akyürek, mücadelenin arttırılması gerektiğini belirtti.

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, emlak sektöründeki gelişmeye bağlı olarak kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının arttığını söyledi. Akyürek, kayıt altında olmadan emlak işiyle uğraşanlarla ilgili sorun yaşadıklarını belirterek korsan emlakçılar konusunda da mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.


Akyürek, "Kayıt dışı çalışan emlakçılara devletin kurumların da kanuni uygulama yapmaları gerekmektedir. Gayrimenkul sektörünün güvenilir aracı kurumlan olan emlakçıların dikkate alınması gerekmektedir. Aksi halde gayrimenkul yatırımlarınızda yanılma payınızın çok yüksek olacağını, maddi kaybınızın olmaması için emlakçı firmalarına güvenmelerini istiyoruz. Hiç emek sarf etmeden emlakçilik yapmaya çalışan birçok insan da emlakçiliği bırakıp, ofisi kapatıp cep telefonu ve internet siteleri üzerinden korsan emlakçılığa başladı" şeklinde konuştu.


Başkan Akyürek sözlerine şu şekilde son verdi "Bu yöntemle konut hayali kuran vatandaşlann mağdur olması kaçınılmazdı Çünkü muhatap korsan emlakçmın adresi yoktur. Kahve köşelerinde ve kafeteryalarda emlakçilik başlamıştır. Bu işi yapan korsan emlakçı sayısı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Neredeyse her kesimden insanların el altından korsan emlakçilik yaptığı ve bu işlerden büyük rant döndüğü de kuşkusuz inkar edilemez."



Okur Gazetesi