02 / 05 / 2024

Zekai Kafaoğlu'ndan Balıkesir Altıeylül'e yol müjdesi!

Zekai Kafaoğlu'ndan Balıkesir Altıeylül'e yol müjdesi!

Yeşiller ve Çakıllık'a geçen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, son olarak Kozderegüvem mahallesine giderek, burada yıllardır atıl kalan ve bir türlü açılmayan Kırkağaç'a bağlı Kocaiskan köyü bağlantı yolu üzerindeki çalışmaları inceledi.




Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk, Belediye Meclis Üyesi Fikrettin Kocaman, Fen İşleri Müdürü Yavuz Özaydın ile birlikte Ataköy, Yeşiller, Çakıllık ve Kozderegüvem mahallelerinde yol yapım çalışmalarını inceledi. Başkan Kafaoğlu mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. İlk olarak Ataköy'e uğrayan daha sonra Yeşiller ve Çakıllık'a geçen Kafaoğlu, son olarak Kozderegüvem mahallesine giderek, burada yıllardır atıl kalan ve bir türlü açılmayan Kırkağaç'a bağlı Kocaiskan köyü bağlantı yolu üzerindeki çalışmaları inceledi.


Pazar gücü artacak

Kozderegüvem Mahallesi Muhtarı Ali Yıldız, yolun 15 yıldır atıl olduğunu belirterek, "Bu yol yüzünden ürünlerimizi Kocaiskan köyünden geçerek Manisa bölgesinde satıyoruz. Ancak yol kullanılamaz vaziyette. Bu yolu kullanırken traktör veya atlarla geçmek zorunda kalıyor, çok zorlanıyoruz. Yolda yaklaşık 500 metrelik bölüm de kısmen kapalı. Başkanımız Zekai Kafaoğlu sesimizi duydu ve hem kapalı yolu açıyor hem de düzenliyor. Böylelikle ulaşım daha rahat olacak. Yolumuz açılıyor, çöp konteynerlerimiz geldi, çocuk parkımız oldu. Suyumuz geliyor" dedi.


Altıeylül Başkanı Zekai Kafaoğlu ise Kozderegüvem mahallesi sakinlerinin arka yol üzerinden Manisa Kırkağaç'ın Kocaiskan köyüne bağlandığını ifade ederek, şunları söyledi: "Kozderegüvem halkı buradan Gelenbe'ye çok kısa sürede iniyor. Mahalle halkı ürünlerinin pazarlama noktasında bu yolu kullanıyordu. Ancak yol kullanılmaz haldeydi. Yol üzerinde çok ciddi engeller vardı. Şimdi makinelerimiz çalışıyor. Mahalleliler ürünlerini en iyi şekilde değerlendirecek. Yol medeniyettir."



Yeni Asır


Geri Dön