Sektörel

Zekeriya Turfanda 2016 projelerini anlattı!

RAM GMY A.Ş yeni projesini E-5 Bostancı Kavşağı'nda hayata geçiriyor. Projenin detaylarını ve 2016 projelerini RAM GMY A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turfanda ile konuştuk. İşte o röportaj...


Yeni projesini E-5 Bostancı Kavşağı'nda hayata geçiren RAM GMY A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Turfanda ile Projenin detaylarını ve 2016 projelerini konuştuk. İşte o röportaj...


1)RAM GMY olarak ne kadar süredir gayrimenkul sektöründesiniz?


Ram GMY olarak 4 yıldan beri gayrimenkul sektöründeyiz. Ortaklarımız ve kurucularımız da yaklaşık çeyrek asırdan beri bu sektörün içerisindedir.


Biz üç ortaklı bir yapıyız 1. ortağımız Candan Karabağlı; uzun yıllar boyunca profesyonel yöneticilik ve Unilever, Abdi İbrahim gibi kurumların CEO’luğunu yapmış bir isim. Halen kadın yatırımcılar dernek başkanı ve melek yatırımcıdır. Diğer ortağımız Fevzi Murat Müftüler; Türkiye’deki ilk yeraltı metro sistemini oluşturan beyin takımında yer almıştır. IKEA’yi Türkiye’ye getirmek onun eseridir. Hayat üçümüzü Ram Gmy çatısı altında birleştirdi. Bizler aileden inşaatçıyız, üç nesildir bu işi devam ettiriyoruz. Onlardan aldığımız değerlerle, düsturla yürüyoruz.


2)Genelde kentsel dönüşüm ile mi yürüyorsunuz?


Bugüne kadar yaptığımız tüm projelerimizi tamamen kentsel dönüşüm kapsamında yaptık ve şu an için gerek konut, gerek ofis projelerimizde yeniden yapılanmaya odaklanmış durumdayız. Beyoğlu’nda yine MaaNaa markamızla bir butik otel yatırımı ile de turizm sektörüne girmeyi planlıyoruz.


3)Özellikle  yer almak istediğiniz bölgeler var mı?


MaaNaa markamızı en üst kalitede ofis, konut ve residans projeleri üretmek için konumlandırdık. Etiler, Ulus, Levent bölgesi ile Bağdat Caddesi’nin özellikle Kalamış’tan Suadiye’ye kadar uzanan nezih bölgelerine odaklandık. Bu şekilde de devam etmeyi hedefliyoruz.


4)Projelerinizden bahseder misiniz?


Etiler’in en özel lokasyonlarında MaaNaa 34 ve MaaNaa 49 adlı iki konut projemizi hayata geçirdik. Anadolu yakasında ise Kalamış’ta MaaNaa 119 projemizi tamamladık, sahiplerine teslim ettik. 2016 yılı içinde de Bağdat Caddesi ile Kalamış’ın en prestijli lokasyonlarında ve Etiler’de 4 tane yeni residans konut projemiz ve Anadolu yakasında bir A+ akıllı ofis projemiz olacak. 


5)Neden MaaNaa ve neden rakamlar?


Eskiyen ve afet riski taşıyan binaları MaaNaa markamızla alıp dönüştürüyoruz, yeniliyoruz. Ve bu sürecin her adımında insana odaklı manevi bir ilişki ve iletişim yürütüyoruz. Temelinde güven esas olan çok büyük insani sorumluluk taşıyan bir iş yapıyoruz. Aslında yıllardan beri evlerinde oturan insanların gönül kapılarından girerek, karşılıklı anlayış içinde %100 bir mutabakatla ciddi bir işi başlatıyoruz ve sonuçta da çevre dostu enerji tasarruflu eser olabilecek yapılar yapmayı, bu benzersiz tarihi şehre bir borç olarak görüyoruz. Bu nedenle insanların özünde olan MaaNaa’yı, açılan renkli kapılarla bu işin doğasına bir saygı olarak sunuyoruz.


Rakamlar ise arazinin eski parsel numarasını sembolize ediyor. Nitekim insanların orada hatıraları var. Bu rakamların mutlaka bir sebebi ve farklı bir yaşam enerjisi olduğunu düşünüyoruz. Insanlara bir sahip olma enerji versin diye bu rakamları markamızın sonuna ekliyoruz; MaaNaa 34, MaaNaa 49, MaaNaa 119 gibi…  Buradaki bir diğer MaaNaa da; onca yıldır vefa ile ayakta durmuş eski binanın hiç olmazsa parsel numarasını yeni binaya taşıyarak, eskiye saygımızı sunuyoruz.


6)MaaNaa’da değişik konsept uygulamaları var. Bundan bahseder misiniz?


Projenin her aşamasında %100 müşteri memnuniyeti kavramı bizim için çok önemli.Buna istinaden, projelerimizde tasarımda da farklı bir uygulama yapıyoruz; müşterilerimize  isteğine göre dairelerini farklı konseptlerde tasarlamalarına olanak sunuyoruz, isteyene klasik, isteyene modern gibi… 


Yani tamamen butik bir üretim yapıyoruz. Bu durum kentsel dönüşümde standart bir şey değil ve aslında çok meşakkatli. Fakat amacımız müşteri memnuniyeti olunca bu zorluklar bize çayımıza şeker katmak gibi bir haz veriyor, işimizi taçlandırıyor. Projenin bitişinde müşterilerimizin gözünün içindeki mutluluğu görmek ise yaptığımız işte doğru yolda olduğumuzun en güzel ifadesi ve ödülümüz oluyor.


7)İnşaattaki rekabet kaçınılmaz… Sizi diğerlerinden ayıran özellik nedir?


25-30 yıldır beraber ahenkle çalışan deneyimli bir ekibiz. Güçlü bir sermaye yapımız ve saygın bir ticari itibarimiz var. Samimiyet ve hakkaniyetle bize gelen bütün müşterilerimize ; sabır, sevgi ve saygıyla eğiliyor, içten bir gönül bağı ve kalıcı dostluklar kuruyoruz.  Kentsel dönüşüm ve gayrimenkulde farkımız, insana ve şehrimize karşı bu ilmi yaklaşımımız,  dürüstlük, azim ve aşkımız diyebiliriz.


8)Önümüzdeki dönem yatırımları neler olacak?


Bizim kısa vadeli hedefimiz, kente ve kentliye değer katan projelerimizi Etiler, Ulus, Levent bölgesi ve Bağdat Caddesi’nin özellikle deniz tarafında manzarası olan seçkin bölgelerinde gerçekleştirmek, her yıl 4-5 eser projeye imza atacak şekilde devam ettirmek. 2016 yılı içinde Bağdat Caddesi ile Kalamış’ın en prestijli lokasyonlarında ve Etiler’de 4 tane yeni konut projemiz olacak. Buna ek olarak, Anadolu yakasında A+ kalitede akıllı ofis projemizi hayata geçireceğiz.  


Uzun vadede ise turizm ve enerji (güneş enerjisi) alanında yatırımlar yapmak istiyoruz. Beyoğlu ve tarihi yarımadada tarihi eser niteliğindeki eski binaları restore edip onları turizm sektörüne kazandırmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda Beyoğlu’nda tarihi bir binayı da satın aldık. Bunların dışında, henüz yasaları yeni yeni oluşturulan bir gayrimenkul yatırım fonu kurarak, RAM Gmy’de edindiğimiz tecrübemizi daha geniş bir yatırımcı yelpazeye açıp uluslararası projelerde de yer almayı planlıyoruz. Türkiye’deki kentsel dönüşüm deneyimimizi yurt dışındaki eski binaların yenilenmesi, gayrimenkul gibi alanlarda büyüterek bu şirketlerimizi ilerleyen yıllarda halka arz etmeyi istiyoruz.


9)Büyük projelere girecek misiniz?


Yerli ve yabancı iki yatırımcı grupla görüşmelerimiz sürüyor. Büyük çaplı projelere de sağlam adımlarla girmek istiyoruz. Artık yüklenicilerin daha büyük sorumluluklar alması ve İstanbul’a değer katan eser niteliğinde projelere imza atması gerekiyor. 5 yıl içerisinde ana hedefimiz bu eserleri ülkemize kazandırmak, mahalleleri canlandırıp MaaNaa’yı dünyanın örnek alacağı seçkin bir marka yapmak.


10-) E5 ofis park hakkında da bilgi verir misiniz? 


Bostancı Maanaa E-5 Ofis Park projesi geliyor!


E5 Ofis Park projesi, Anadolu yakası İçerenköy – Bostancı hattında konumlanacak. Yine bir kentsel dönüşüm projesi olan E5 Ofis Park kapsamında; 4 adet eski binayı yıkarak 19 katlı ve 5 katlı iki bloktan oluşan, yaklaşık 25-30 bin metrekarelik A+ kalitede bir projeyi şehrimize kazandıracağız. 2016 yılının son çeyreğinde başlayacağımız bu projemiz, akıllı bina, enerji tasarrufu ve yeşilin ön planda olduğu, LEED Gold sertifikasına aday bir proje olacak.