29 / 04 / 2024

Zeki Yüksel: Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş!

Zeki Yüksel: Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş!

Küçüklük hayalini gerçekleştirip mimar olan Gülsel İnşaat’ın sahibi ve Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, “Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş'' diye konuştu.



Gülsel İnşaat’ın sahibi ve Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, hakkkında merak edilenleri açıkladı.

''Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş''

Yeni Asır Gazetesi'nden Şenol Kantürk'ün haberine göre, Çamlıheşin’de küçük yaşlardaki hayalini gerçekleştirip mimar olan Zeki Yüksel, “Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş. Mesleğimi her zaman büyük bir aşkla yaptım. Gençler de bu yolu izlemeli” diye konuştu. 

Ödemiş'te 2 yıl okudu

Çamlıhemşin'de 1955 yılında dünyaya gelen Yüksel, ilk ve ortaokulu doğup büyüdüğü semtte okudu. Eğitimine devam ederken yaz tatillerinde ailesine ait büyükbaş hayvanların çobanlığını yaparak çalışmaya başlayan Yüksel, o dönemde babası Ödemiş'te fırın işlettiği için liseyi de İzmir'de okudu.

1986'da kendi mimarlık şirketini açtı

Lisenin iki yılını Ödemiş'te okuyan Yüksel, babasının maddi sıkıntı yüzünden fırınını kapatması üzerine Karşıyaka'da oturan akrabalarının yanına gitmek zorunda kaldı. Karşıyaka Erkek Lisesi'nde okuyan Yüksel, Ege Üniversitesi Mimarlık bölümünü kazandı. Mimarlık bölümü öğrencisiyken de maddi zorluklar yaşayan Yüksel, hocalarının yanında yaptığı çizimler, devlet bursu ve babasının okuması için Manisa'da işçi olarak çalışıp gönderdiği harçlıklarla okudu. Üniversite eğitimini bitirdikten sonra büyük bir alüminyum şirketine giren Yüksel'in mimarlık tutkusu hiç bitmedi. Bir gün Karşıyaka Hükümet Konağı'nın müteahhiti ile tanışan Yüksel'in hayatı o anda değişti. Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu ve Manisa yolu üzerindeki Maden Arama Teknikleri (MTA) inşaatlarında şantiye şefi olarak çalıştı. 6 yıl çalıştığı şirkete veda ederek 1986'da kendi mimarlık şirketini açtı. Başarılı projeleri ile dikkat çeken ve sektörde aranan isim haline gelen Yüksel, 1992'de Gülsel İnşaat Turizm Sanayi şirketini kurdu. Karşıyaka'da 2 binden fazla binaya imzasını atan bir çocuk babası Yüksel'in Muze İnşaat adında bir şirketi ve Güçsan Yapı'da da hisseye sahip.


Geri Dön