27 / 04 / 2024

TÜROFED, turizm tesislerinin ürettiği atık yağları topluyor!

TÜROFED, turizm tesislerinin ürettiği atık yağları topluyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Sürdürülebilir Turizm Projelerine bir yenisini daha ekledi. TÜROFED, turizm tesislerinin üretmiş olduğu atık yağların toplanması için Ezici Yağ Enerji ve Biodizel Üretim Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ile sözleşme imza



Türkiye Otelciler Federasyonu, Dünyamızın en önemli sorunlarından biri olan çevre kirliliğinin gün geçtikçe artması sebebi ile Sürdürülebilir Turizm ilkesi doğrultusunda hareket ederek turizm tesislerinin yüksek miktarda ürettikleri bitkisel ve hayvansal atık yağların doğaya atılmamasına önem veren, turizm sektörünün en büyük çatı kuruluşu olma niteliğine sahiptir.

Bu doğrultuda TÜROFED, 2012 turizm sezonuna hazırlanırken turizm tesislerinin üretmiş olduğu bitkisel ve hayvansal atık yağların toplatılması konusunda Ezici A.Ş. ile bir sözleşme imzalayarak Sürdürülebilir Turizm Projelerine bir yenisini eklemiştir.

Atık Yağların Toplanması Projesi kapsamında Ezici A.Ş. tarafından TÜROFED üyesi turizm tesislerinden toplanan atık yağlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirtilen kriterlere göre depolanarak, farklı alanlarda kullanılmak üzere geri kazandırılacaktır.

Turizm tesisleri çalışanlarının, atık yağların doğaya atılmaması konusunda en önemli role sahip unsurların başında gelmeleri gerçeğinden yola çıkarak TÜROFED, proje kapsamında en çok yağın toplandığı tesisin çalışanlarına ‘Çevre Dostu Turizmci Ödülü'nü verecektir. Proje ile ilgili detaylara, ilerleyen günlerde TÜROFED web sayfasında yer verilecektir.


Geri Dön