29 / 04 / 2024

Zeynep Bodur Okyay: İnşaat sektörü sanayiyi besleyecek şekilde büyümeli!

Zeynep Bodur Okyay: İnşaat sektörü sanayiyi besleyecek şekilde büyümeli!

"İnşaat Sektöründeki Riskler, Sorunlar ve Küresel Fırsatlar" panelinde konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "İnşaat sektörünün sanayiyi besleyecek şekilde büyümesi gerektiğine inanıyorum" dedi.



Okyay, Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Zirvesi'nde, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in moderatörlüğünde düzenlenen "İnşaat Sektöründeki Riskler, Sorunlar ve Küresel Fırsatlar" panelinde konuştu. İnşaat sektörünün ülkenin büyümesine yaptığı olumlu katkıya işaret eden Okyay, tüm negativiteye karşın inşaat sektörünün sanayiyi besleyecek şekilde büyümesi gerektiğine inandığını söyledi. Okyay, bu nedenle müteahhitlik sektörünün uygulayıcı olması ve dağıtım kanallarının ahenginin yakalanmasıyla bunun gerçekleşebileceğini dile getirerek, bunun için herkesin ortak anlayışla kaliteli, eğitimli insan istihdamı ve denetimde başarılı sürdürülebilirlik konusunda buluşması gerektiğini ifade etti. İnşaat malzemeleri üreticileri olarak pek çok haksız rekabete maruz kaldıklarını aktaran Okyay, "Damping ile ithalat dahil standardı tutmayan ürünlerle maalesef boğuşmak zorunda kalıyoruz. Bugün müteahhitlik hizmetlerinde hiçbir yetkinlik aranmıyor. Konutlarımızı yapan kişiler için mesleki yetkinlik standartlarının olması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu sektöre giriş mutlaka belli standartlara ve şartlara bağlanmalı diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin de ürettikleri konutların yüzde 85'inin sosyal konutlardan oluştuğunu belirterek, 81 ilin 920 ilçesinde şimdiye kadar birçok uygulama yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini anlattı. 

Şahin, bunların haricinde 200 bini aşkın konut projesi üzerinde çalıştıkları bilgisini verdi. 


Ankara Başkent Gazetesi 


Geri Dön