07 / 07 / 2024

Zeynep Mutlu Vakfı Kemer Okulları Kemer Mall AVM'de açıldı!

Zeynep Mutlu Vakfı Kemer Okulları Kemer Mall AVM'de açıldı!

Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları yeni eğitim yılına  Kemer Mall AVM içinde kiralanan yeni yerinde başladı



Kemerburgaz'da 1 ay önce İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları, 2009-2010 eğitim öğretim yılına Kemerburgaz İstanbul Caddesi 157 numarada bulunan Kemer Mall AVM içinde kiralanan 3700 metrekarelik yeni adresinde başladı

Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Mutlu törende yaptığı konuşmada, hukuk dışı bir müdahaleyle okullarının yıkıldığını belirterek, "Bu konu Türk adaletine teslim olduğu için bu konuda fazla bir söz söylemeye gerek yok. Ama bu olay hepimize şunu gösterdi ki, çağdaş eğitim bu ülkede çok ciddi olarak tehdit altındadır" dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kemer Okulları öğrencileri yeni binada ders başı yaptı
 
Kemerburgaz'da bir ay önce yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları, görüntüsüyle `uzay üssünü' andıran yeni binasında, eğitim ve öğretim yılına dün başladı. `Kemer Mall AVM' içinde yer alan okulda 361 öğrenci ders başı yaptı.


KEMERBURGAZ'da bir ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları'nın 361 öğrencisi, Kemerburgaz'daki tarihi su kemerinin yanıbaşında, `Kemer Mall AVM' içinde kiralanan 3 bin 700 metrekarelik yeni adreslerinde ders başı yaptı. Modern, güvenli ve depreme dayanıklı olarak inşa edilen AVM'nin üçte ikisi, bir aylık çalışma sonrası okula dönüştürüldü. 140 anaokul öğrencisi birinci katta, 160 ilköğretim okulu öğrencisi ikinci katta, 61 lise öğrencisi de üçüncü kattaki yeni sınıflarına kavuştu. AVM ile anlaşma sağlanırsa, eğitim yılının ikinci yarısına kompleksin tamamında hizmet verilecek.

`Hukuk dışı bir yıkımdı'

Açılışta konuşan Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Mutlu, hukuk dışı bir müdahaleyle okullarının yıkıldığını, konunun Türk adaletinde olduğu için fazla bir söz söylemeye gerek olmadığını belirtti. Çağdaş eğitimin ülkede çok ciddi tehdit altında olduğunu vurgulayan Mutlu, "Bu olay bize bunu gösterdi. Hepimiz bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Kısa süre içinde bu okulu tekrar hayata geçirebilmek için çok çalıştık. Dayanışmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Hepinize çok teşekkür ederiz" dedi. Öğrenciler ilk günden okullarına alıştıklarını belirtirken, velilerden Yavuz Göktuğ, "Tüm bu yaşananların öğrencileri olumlu yönde kamçılayacağını düşünüyorum" dedi.
Mustafa KÜÇÜK/Hürriyet


Geri Dön