02 / 05 / 2024

Zeytinburnu için imar yolsuzluğu raporu hazırlandı!

Zeytinburnu için imar yolsuzluğu raporu hazırlandı!

CHP"li Muharrem İnce, œMüfettiş, belediyede 1 milyon euroluk imar yolsuzluğu olduğu iddiasıyla rapor hazırladı. Ancak İçişleri Bakanı, soruşturma izni vermedi dedi



CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Zeytinburnu Belediyesi ile ilgili 1 milyon euroluk imar yolsuzluğuyla ilgili teftiş kurulu raporunun İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından işleme konulmadığını bildirdi. İnce, œTıksırıncaya kadar içenler hesabını Allah"a; tıksırıncaya kadar yiyenler de millete verecek. Tıksırıncaya kadar içenlerin günahı onunla Allah arasında. Ama bir de milletin malını, 80-90 yıllık birikimini, tıksırıncaya kadar yiyenler var dedi.

Muharrem İnce, TBMM"de düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı"nın Zeytinburnu Belediyesi ile ilgili raporu hakkında bilgi verdi. İnce, raporlarda œusulsüz ve asılsız güçlendirme ruhsatı vermek, resmi mercilere yanlış ve eksik bilgi vermek   suçlamalarının yer aldığını ve 8 ay çalışan müfettişin raporunu İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanı"na gönderdiğini anlattı.
İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:  

Başkan için izin istendi
œKonu, Zeytinburnu Belediyesi"nin hemen yanı başındaki dört farklı parselde bulunan yapı grubunun izinsiz yıkılarak ruhsatsız tek bir yapı haline gelmesine göz yummak. Raporda ˜Bu kaçak binanın, Zeytinburnu Belediyesi"nin hemen yanı başında yapılması oldukça dikkat çekicidir. Bu yakınlık nedeniyle 1 milyon euroluk rüşvet iddiasının doğruluğu hakkında kanaatimiz güç kazanmaktadır" deniliyor.

Zeytinburnu Belediye Başkanı dahil, 8 kişi hakkında soruşturma açılması isteniyor. Ancak İçişleri Bakanı izin vermiyor. İçişleri Bakanı, buna izin vermeyecek de neye verecek Tıksırıncaya kadar içenler hesabı Allah"a verirler ama tıksırıncaya kadar yiyenler, bir gün bu millete hesap verecekler. Başbakan, bunları bilmesine rağmen ˜tıksırıncaya kadar içenler" diyor. Tıksırıncaya kadar içenler, kendilerine zarar verir. Günahı ise onunla Allah arasındadır. Ama bir de tıksırıncaya kadar yiyenler var. Bu milletin malını, 80-90 yıllık birikimini, tıksırıncaya kadar yiyenler var.    
Milliyet


Geri Dön