29 / 04 / 2024

Zeytinburnu lojmanlarının bulunduğu arazi park olacak!

Zeytinburnu lojmanlarının bulunduğu arazi park olacak!

Zenginler ödeyecek fakir piknik yapacak Yeşil alan fakiri Zeytinburnu'nda askeri lojmanların bulunduğu 117 dönümlük arazinin park yapılması için TSK'yla anlaşma sağlandı.Yeni askeri lojmanlar ilçedeki lüks konutlardan alınan vergilerle inşa edilecek...



REZİDANSLAR KAYNAK OLACAK TSK'YLA sağlanan anlaşmaya göre Hazine'nin göstereceği bir âîana"yeni askeri lojmanlar inşa edilecek. Lojmanların maliyeti de bölgede son yıllarda sayıları artan lüks konutlardan elde edilecek vergilerle karşılanacak. Başkan Aydın, "İlçede inşa edilen lüks rezidanslardan elde edeceğimiz vergilerle Hazine'nin bize göstereceği yerde sağlam, depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz. Boşaltılacak lojmanların yerine ise Zeytinburnu'nun akciğerleri haline gelecek bir park yapacağız. Bir bakıma zenginden alıp fakire vererek modern Robin Hood'luk yapacağız" dedi. 

ZEYTİNBURNU'NDA bir Robin Hood hikayesi... Zeytiııbıırnu Belediye Başkanı Murat Aydın, yeşil alan yaratmak için ilginç bir projeye imza atıyor. İlçede park yapacak arazi sıkıntısı çeken Aydın, yıllardır vakıf arazileri kiralayıp park yaparken Zeytinburnu'nun tam ortasında askeri lojmanların bulunduğu 117 bin metrekarelik alanı gözüne kestirdi. 

TSK ile yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlandı. Depremde yıkılma riski bulunan 600'üıı üzerindeki askeri lojmanın olduğu bölge ilçe sakinlerinin huzur bulacağı yemyeşil bir park haline getirilecek. 

YÜZDE 40 DEĞERLENDİ 

Biiyükşehir Belediyesi'ııin Çırpıcı'da bir milyon m2'lik şehir parkı yapılacağını açıklaması ve Marmaray'm hizmete girmesiyle Zeytinburnu'nda konutların yüzde 40'a varan oranda değer kazandığını anlatan Aydın, bu durumun kendilerini halk yararına projeler geliştirmeye ittiğini 


Akşam/Ercan Öztürk


Geri Dön