28 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda millet bahçesi için askeri lojmanların yıkımına başlandı!

Zeytinburnu'nda millet bahçesi için askeri lojmanların yıkımına başlandı!

Zeytinburnu'nda 55 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan millet bahçesi yerinde bulunan askeri lojmanların yıkımları başlandı.



Zeytinburnu'nda 55 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan olan millet bahçesin yerinde bulunan askeri lojmanların yıkımına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplam 48 blok, misafirhane, gazino, düğün salonu ve diğer hizmet binalarının yer aldığı alanın yıkım çalışmalarının 3 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Yıkımın çalışmalarından sonra inşasına başlanacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi'nde ise yansıma havuzu, şelale, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, Türk bahçesi, çeşitli bahçeler ile oyun alanları bulunacak.

Zeytinburnu nda millet bahçesi için askeri lojmanların yıkımına başlandı!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yıkım çalışması öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sürecin 2014'te başlayan ve ilçenin tam merkezinde bulunan askeri lojmanların millet bahçesi için yıkımına başlayacaklarını dile getirdi.

Lojmanda toplamda 56 yapının olduğunu dile getiren Arısoy, "3 ay içerisinde etrafta görünen bütün askeri lojmanları yıkacağız. Yerine 55 bin metrekare büyüklüğünde hem Zeytinburnu'nun hemde bölge için önemli yeşil alan kazandıracağız. Millet bahçesinin ihalesi yapıldı ve sözleşme süreci devam ediyor. Millet bahçesi projesinde burada bulunan tüm ağaçların rolövesi işlendi ve yıkımı bu ağaçlar korunarak gerçekleştirilecek." şeklinde konuştu.

Yıkımın tamamlanmasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan millet bahçesinin inşatına başlanılacağını dile getiren Arısoy, alanın tüm ilçeye yürüme mesafesinde olacağını dile getirdi.

Başkan Arısoy, millet bahçesinin etrafında Zeytinburnu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, kültür merkezi, emniyet müdürlüğünün yer aldığını belirtti.

Bir gazetecinin proje içerisinde yer alan rezerv konutların ne olacağı sorusuna ilişkin Başkan Arısoy, şu şekilde yanıt verdi:

"Askeri lojmanların yıkımından elde edecek alanın 55 bin metrekaresinde millet bahçesi yapılacak. 20 bin metrekaresine de rezerv konut alanı yapılacak. Bunun da projeleri şu anda çalışılıyor. Burada 20 bin metrekarelik alandan elde edilecek konutu Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm için kullanacağız. rkiye'de pek örneği olmayan rezerv konut üzerinden kentsel dönüşüm yapmayı planlıyoruz."

 

Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk adım atıldı!


Geri Dön