03 / 05 / 2024

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Zeytinburnu'nda 94 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Millet Bahçesi projesi için geri sayım başladı...



İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Zeytinburnu Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Zeytinburnu Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki askeri lojmanlarda ikamet eden ordu personelinin Başakşehir 5’inci Etap’ta yapımı devam eden yeni askeri lojmanlara tahliye işlemi gerçekleştirildikten sonra Millet Bahçesi için ilk kazma vurulacak. Türkiye’nin en özgün sosyal donatı alanlarından biri olacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi 94 bin metrekare alana sahip olacak. Başakşehir’de inşa edilen modern askeri lojmanların inşaat çalışmalarında sona gelindi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın çalışmaları yerinde inceleyerek projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Zeytinburnu Millet Bahçesi nin inşaatı ne zaman başlayacak?


Olası bir afet durumunda Zeytinburnuluların toplanacağı ortak alanlardan biri olacak olan Millet Bahçesi, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nın hemen karşısına yapılacak. 

 

Zeytinburnu Millet Bahçesi nin inşaatı ne zaman başlayacak?

 

Biyolojik gölet, piknik alanı, bisiklet ve koşu yolu

Millet Bahçesi'ne her noktadan rahatlıkla ulaşılabiliyor. Tasarlanan projede 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz istasyonu, 1.800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2.800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, bay, bayan ve engelli lavaboları, kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak.

 

Zeytinburnu Millet Bahçesi nin inşaatı ne zaman başlayacak?

 

İstanbul'un her yerinden ulaşım kolaylığı

Millet Bahçesi, Akşemseddin tramvay durağına 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, kaymakamlık hizmet binası, belediye hizmet binası, AVM ve 58. Bulvar’ın hemen yanı başında yer alacak bahçe, Marmaray, otobüs ve minibüs duraklarına 5 dakikalık yürüme mesafesinde konumlanıyor. Millet Bahçesi, üst geçitle 15 Temmuz Meydanı’na bağlanarak yayalar için de geçiş kolaylığı sağlanacak.

 

Zeytinburnu Millet Bahçesi nin inşaatı ne zaman başlayacak?

 


Geri Dön