29 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümün son noktasına gelindi!

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümün son noktasına gelindi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Zeytinburnu Belediyesi tarafından yürütülen deprem odaklı kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma 18 Ağustos 2009'da, istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından vurulmuştu  



İlçedeki kentsel dönüşümün ilk etabında sona yaklaşıldı. Toplam 400 milyon liraya mal olacak projeyle 642 konut yapılıyor

Zeytinburnu Belediyesi, beklenen istanbul depremine karşı ilçedeki yapıları güçlendiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Zeytinburnu Belediyesi tarafından yürütülen deprem odaklı kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma 18 Ağustos 2009'da, istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından vurulmuştu. Bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmaların ilk etabında sona, yaklaşıldı.


KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
Yerinde çözümü esas alarak başlattıkları projenin tamamlanması ile Zeytinburnu'nun çok büyük bir değer kazanacağını söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, depremle ilgili önlemler içir çeşitli üniversitelerle birlikte çalışmalara giriştiklerini ifade etti. Sümer Mahallesi'nde başlatılan projenin hazırlık çalışmalarının iki yıl sürdüğünü, iki yılda da tamamlanacağını dile getiren Aydın, 'Hiçbir vatandaşımız bulunduğu yerden ayrılmayacak ve hiç kimse mağdur olmayacak' dedi.
 
Devletin para ödeyerek vatandaşına konut yaptığını dile getiren Aydın, 'Kentsel dönüşüm projesi ile 100 metrekarelik eski daire 100 bin lira iken, 75 metrekarelik yeni daire 200-220 bin lira olacak' diye konuştu.

İLK ETAP 400 MİLYON LİRA
Sümer Mahallesi Deprem Odaklı Kentsel Dönüşüm Projesi, 171 bin metrekarelik konut alanı ve 46 bin 500 metrekarelik dükkan alanını kapsıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında, Sümer Mahallesi'nde mahalle dokusu korunarak, 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 1+1 olmak üzere toplam bin 280 konut ve işyeri yapılacak. Projenin içinde iç bahçeler, spor tesisleri, çocuk oyun alanları ve kapalı otopark da bulunacak.

400 milyon liraya mal olacak kentsel dönüşümün ilk etabında 642 adet daire ve 22 adet işyeri tamamlanacak. Projenin gerçekleştirilmesi için yüzde 75 'kat karşılığı anlaşma modeli' benimsendi.

Buna göre 100 metrekarelik dairesi olan vatandaşa 75 metrekare daire ile 25 metrekare otopark alanı bedelsiz verilecek. Mevcut metrekare ile verilecek metrekare arasında bir fark doğarsa aradaki fark 10 yıllık banka kredisi ile daire sahibinden tahsil edilecek.
Sabah Metropol


Geri Dön