08 / 08 / 2024

Zeytinburnu'ndaki riskli yapılara yıkım kararı oto sanayi sitesini ayaklandırdı! Esnaf dükkan bulamıyor!

Zeytinburnu'ndaki riskli yapılara yıkım kararı oto sanayi sitesini ayaklandırdı! Esnaf dükkan bulamıyor!

Zeytinburnu'nda bir çok sanayi sitesinin de bulunduğu bölgeye yıkım kararı verildi. Sanayi sitesinin yıkılacağı haberi oto sanayi sitesindeki dükkan sahiplerini olumsuz etkiledi. 



İstanbul'un göbeğinde birçok oto sanayi sitesine ev sahipliği yapan Zeytinburnu'ndaki oto sanayi sitesi, yıkılmaya yüz tutmuş yapılarla resmen tehlike saçıyor. Zeytinburnu'nda bulunan bölgede birçok farklı oto sanayi sitesinin yer aldığı bölgede, çok katlı binaların kolon ve kirişlerinde çatlaklar oluşmasıyla paslı demirler ortaya çıktı.

ESNAF KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN KORKUYOR

Esnafın bir bölümü ise bölgedeki bazı sanayi sitelerinde başlayan kentsel dönüşüm sonrasında dükkanların bölgeden silineceğini ve esnafın mesleğini sürdüremeyecek duruma geleceğini iddia eden esnaf, İstanbul'un merkezindeki ilçelerde otomobil bakımı ve servis hizmetlerinde sıkıntılar yaşanabileceğine vurgu yaptı.Bir sitede ise acil tahliye ve yıkım kararına rağmen dükkan ve atölyelerde çalışmaya devam edildiği öğrenildi.

Zeytinburnu ndaki riskli yapılara yıkım kararı oto sanayi sitesini ayaklandırdı! Esnaf dükkan bulamıyor!

SANAYİ BURADA KALSIN

Hakkında yıkım kararı bulunan o sitedeki esnaf Bayram Uyar, "Topkapı civarındaki sanayi bölgelerinde daha önceden de böyle bir proje vardı. Şehir dışına çıkartılması isteniyor. Bizim binanın olayı daha farklı, bakımsızlıktan dolayı belediyenin haklı bir kararı var. Topkapı'daki sanayi kalkıyor.

Üniversitelerin gelmesi, buradaki konutlaşmanın çoğalmasından kaynaklanan nedenlerle, şehir içinde kaldığı için bundan dolayı da kalkıyor. İBB'nin alması gereken bir karar var. İkitelli-Başakşehir bölgesi de sanayileşti, dediler ki 'Öyle kalacak', etrafı konutlaştırıldı.

Biz sanayinin burada kalmasını tabii ki istiyoruz. İnsanların yaşadığı bölgede sanayi bölgesi olması gerekiyor. Sanayi bölgesi olunca ustanın da yaşayacağı konut olması gerekiyor." dedi.

Zeytinburnu ndaki riskli yapılara yıkım kararı oto sanayi sitesini ayaklandırdı! Esnaf dükkan bulamıyor!

DÜKKAN YOK!

Esnaf Necip Soysal ise, "Küçük esnafa sahip çıkılmıyor. Normalde devletin bize sahip çıkması ve yer göstermesi lazım. Buralar depreme dayanıksız görünüyor, tamam. Hemfikiriz ama buna ne yapmamız gerekiyor? Yıkılacaksa tamam, yıkalım. Ama devletin bize bir yer göstermesi lazım.

En fazla 3-4 ay daha buradayız. Ondan sonrası? Şu anda yer bulamıyoruz. İnan ki şu civarlarda veya herhangi bir yere bakmadığımız yer kalmadı, dükkan yok." diye konuştu.

esnaf Necip Soysal, "Sağ olsunlar esnaf arkadaşlar ve mal sahipleri de gözünü açtı, hava parası istiyorlar.

1 milyon, 1 buçuk milyon hava parası istiyorlar insanlardan. Nasıl olsa burası kentsel dönüşüme girdi yıkılacak. Biz de bu fırsatı değerlendirelim diyen arkadaşlar da çok." ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu'nda 3 katlı ticaret fonksiyonlu bina satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Zeytinburnu'nda ev sahibi kaldırıma hobi bahçesi yaptı! Görenler isyan etti!

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Geri Dön