19 / 05 / 2024

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.



Zeytinburnu'nda başlatılan "Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi" kapsamında, alanda yer alan son 6 bina da yıkılıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre hak sahipleriyle görüşmelerin tamamlanması ve sözleşmelerin imzalanmasından sonra söz konusu alanda kalan 6 binanın yıkımı için de düğmeye basıldı.

Yaklaşık olarak 26 bin metrekare iskan edilebilir inşaat alanından oluşacak olan yeni projede 185 bağımsız bölüm yer alacak. Projenin hayata geçirileceği alanda basın mensuplarına önemli açıklamalar yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Burada gördüğünüz bu şantiyede kentsel dönüşüm çalışmaları 2015'te özel sektör tarafından başlatılmıştı. Benim 2019'da Zeytinburnu Belediye Başkanlığına aday olduğum dönemde hayalet kente dönüşmüştü. Çünkü özel sektör hak dağılımı konusunda hata yapmış, burada işler tamamen durma noktasına gelmişti." ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Yaptığı açıklamada yaşanan sorunu çözmeyi vadettiklerini, 2019 yerel seçimlerinden hemen sonra da burada ilk adımı attıklarını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, şunları söyledi: "Uzlaşma ve görüşmeler tıkandığında ve tamamlanamadığında buradaki alanı ikiye böldük. Sağ tarafta görmüş olduğunuz alan 1. etap oldu. Bakanlığın bize vermiş olduğu yetkiyle 1. etabın temelini geçtiğimiz sene, 2023 yılının Mayıs ayında atmıştık. Şu anda 1. etabın kaba inşaatı tamamlanıyor. Yine o tarihten bu güne 2. etapta yıkımını gördüğünüz yapılarla yan tarafta görmüş olduğunuz binaların uzlaşma görüşmeleri tıkanmıştı. Büyük emek harcadık ve hak sahipleriyle uzlaşma sağlandı. 2. etabın asıl olarak inşaatının başlamasını engelleyen binalar bugün itibarıyla yıkılmaya başlanıyor."

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ayrıca açıklamasında, son 5 senede Zeytinburnu ilçesinde 6 bin bağımsız birimin dönüşümünü yaptıklarını ve  önlerindeki dönem için 12 bin bağımsız birim hedefini ortaya koyduklarını söyledi.

Diğer bir yandan Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabındaki inşaat çalışmaları da hız kesmeden devam ederken. 2 bloktan meydana gelen 1.etapta 288'i konut, 12'si ticari bölüm olmak üzere 300 bağımsız bölüm mevcut.


Geri Dön