Ekonomi

Zeytinyağı fiyatları cep yakıyor! Son zamanlarda zeytinyağı piyasası durdurulamıyor...

Küresel piyasalardaki zeytinyağı krizi büyümeyi de sürdürmeye devam ediyor. Buna göre, zeytinyağı sezonun açılması ile beraber güncel zeytinyağı fiyatları vatandaşlar tarafından da merak edilip araştırılıyor.

Küresel çapta başlayan zeytinyağı krizi Avrupa başta olmak üzere dünya ülkelerini etkisi altına almış durumda. Dünyanın en büyük üreticilerinden olan İspanya'da yaşanıla kurak sonrası rekolte düşüklüğü fiyatların yükselmesini tetiklemişti. Dünya genelinde başlayan 3 Dünya savaşı söylemleri serbest piyasada Zeytinyağı fiyatlarının yükselmesine de neden olmaktadır.

milligazete.com.tr'de yer alan içeriğe göre; dünya genelinde Zeytinyağı piyasasında yaşanılan rekolte düşüklüğü serbest piyasada zeytinyağı ticareti durmak noktasını getirdi. Dünya borsalarının bu durumdan etkilenmesiyle zeytinyağı satışı yapan birçok ülke stok yöntemini tercih etti. Türkiye'de ise zeytinyağı sezonun açılmasıyla birlikte bazı bölgelerde hasat verimli geçti. Güzel geçen hasat sonrası üreticiler normalde yasak olan Zeytinyağı ihracatı için izin talebinde bulunmuştu. 

 

Ülkemizde zeytinyağı üreticileri yükselen üretim maliyetlerinden yakınırken, serbest piyasada zeytinyağı fiyatları yükselişine devam etti. Stok satıcıları ise sezon gelmesiyle birlikte elde kalan stokları yenileme yoluna giderek fiyatların birazda olsa yükselişine engel olduğu kaydedildi. 

Türkiye genelinde zeytinyağı piyasasındaki ortalama fiyatları sizler için derledik. Serbest piyasada enflasyondan rakamlarından etkilenen zeytinyağı piyasasındaki son veriler açıklandı.

SERBEST PİYASADA ZEYTİNYAĞI FİYATLARI AÇIKLANDI

Türkiye genelinde zeytinyağı piyasası belli oldu . İşte güncel Zeytinyağı fiyat listesi,

Zeyti̇n Yaği Yemekli̇k               655.89     Türk Lirası.
Zeyti̇nyaği Sizma                   640.92     Türk Lirası.
Zeyti̇nyaği Sizma  5 Li̇tre          2320,91     Türk Lirası.           
Taş Baski Zeyti̇n Yağ 1 Li̇tre       715,15      Türk Lirası. 

BİM 26 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! BİM'e bu cuma benzinli ATV geliyor!

BİM 23 Temmuz 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Bu salı BİM'de birçok üründe indirim fırsatı var...

Migros'ta 5 litre Orkide ayçiçek yağı 211, 1 litre Komili Naturel sızma zeytinyağı 343 TL! Yüzde 20'lik indirim başladı!

Markette ekmek, peynir, su, zeytin, şekerle birlikte hemen onu da sepete koyardık. Yüzde 24 zam geldi. Herkesin evinde