29 / 04 / 2024

Zihni Aldırmaz: Boş arsada değil konutların olduğu yerde dönüşüm yapılmalı!

Zihni Aldırmaz: Boş arsada değil konutların olduğu yerde dönüşüm yapılmalı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, " Kentsel dönüşümlerde boş arsaya değil de konut olarak yoğunluk olarak konutların bulunduğu yerleri dönüştürmeye çalışıyoruz " dedi.




Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos ayı 3. olağan toplantısı gerçekleşti. Oturum başkanlığını Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yaptığı toplantıda 1000 ve 5000 ölçekli uygulama imar planı teklifleri ve ödenek aktarılmasıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. 


Toplantıda konuşan Aldırmaz, kentsel dönüşümlerde prensipleri olduğunu belirterek, "Bizim kentsel dönüşümlerle ilgili bir prensibimiz var. 


Kentsel dönüşümlerde boş arsayı değil de konut olarak yoğunluk olarak konutların olduğu yerleri dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu konuda yap mış olduğumuz çalışmalarda toplu konutlar idaresinde son aşamaya geldiğimizde gittik en son 7 aydır 'hukuk görüşü alacağız' denildi. 7 ay bekletildik. Oradan problemi çözemeyeceğimiz anlaşılınca bakanlığına döndük ve 2 tane projemiz geçti. Cumhurbaşkanımızın onaylayıp Resmi Gazete'de yayınladığı anda onlara başlayacağız." 



Geri Dön