Zihni Aldırmaz: Planlama sürecine herkes dahil olmalı!
Zihni Aldırmaz Adana'nın durumu hakkında bilgi verdi. Kentin imar sorunları ve yönetim olarak yaptıkları çalışmalara ağırlık veren Aldırmaz, planlar hazırlanırken ilgili kurum ve kuruluşların müdahil olması gerektiğini vurguladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde Cumartesi günleri düzenlenen konferanslar dizisinin konuğu oldu. Aldırmaz, "Adana'nın dünü, bugünü, yarını" başlıklı sunumunda, imar planlarının yapımı, yasal düzenlemeler ve Adana'nın durumu hakkında bilgi verdi. Kentin imar sorunları ve yönetim olarak yaptıkları çalışmalara ağırlık veren Aldırmaz, planlar hazırlanırken ilgili kurum ve kuruluşların müdahil olması gerektiğini vurguladı.
AVANTAJ SAĞLADI
Adana'da, depremle ilgili son yönetmelik düzenlemelerinin yapıldığı 2007'den önce yapılan binaların neredeyse tamamının elden geçirilmesi gerektiğini belirten Zihni Aldırmaz, "Bizim şansımız, Adana'da kentsel dönüşüm gereken yerlerdeki binaların 1 ya da 2 katlı olması. Bu da yıkıp yeni ve depreme dayanıklı yerleşim alanları yaparken avantaj sağlıyor" dedi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşların katıldığı etkinlikte Aldırmaz, Adana'yı planlarken ve hizmet üretirken kenti bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirtti.
MECBURİYET CADDESİ
Zihni Aldırmaz, Adana'nın sorunlarının birçoğunun temelinde, resmi daireler ve önemli kurumların Küçüksaat civarında yoğunlaşmasının yattığını vurguladı. Bu bölgeyi 'Mecburiyet Caddesi' olarak adlandırdığını kaydeden Aldırmaz, "Küçüksaat bölgesine günde 400 binden fazla insan geliyor. Çünkü resmi kurumlar, bankalar, odalar, noterler, hep bu bölgede. Bu hem kent trafiğini sıkıştırıyor, hem de insanların kendi yaşam alanlarında hizmet alamayıp buraya gelmesini zorunlu yapıyor. Oysa resmi kurumlar vatandaşa şubeler aracılığıyla ulaşmalı, merkezdeki yoğunluk alınmalı" dedi.
Sabah