02 / 09 / 2024

Zihni Sinir Proce Atölyesi yalıtım bilincini geliştirecek

Zihni Sinir Proce Atölyesi yalıtım bilincini geliştirecek

İnşaat sektöründeki duraklama ile birlikte, sektörün en büyük tedarikçisi konumundaki yapı sektörü, çözümü bireysel tüketicilere satışları artırmakta buldu



Yapı sektöründeki büyük şirketler inşaat şirketlerinin işlerinin durmasıyla yenileme pazarına gözünü dikti. Şirketler bu amaçla mevcut konut stoğunu yenilemeye halkı bilinçlendirme kampanyalarından başladı. İzocam Genel Müdürü Fatih Öktem, yeni projelerin durmasıyla beraber mevcut binalardaki renovasyonla düşen satışlarını artırmayı planladıklarını kaydetti. İzocam bu amaçla Zihni Sinir Proce Atölyesi ile birlikte halkın anlayacağı örnek ve maketlerle bilinçlendirme kampanyası yapacak. Yangına karşı önlem için "Ateş söndürücü kibrit" örneği ile kibritin ortasına yerleştirilen camyününün ateşin ilerlememesini ve kibritin kendinden sönmesi örnekleniyor.

Yalıtımlı duvarda dinleme deliği
"Yalıtımlı duvarlarda dinleme deliği" maketi ile ise karşı komşunun dairesini dinlemek isteyen bir ev sahibi örnek alınarak yalıtım ile bu sesleri duymanın mümkün olmadığı örnekleniyor. Öktem, mantolama pazarının geçen sene 20 milyon metrekarelik büyüklüğe sahip olduğunu söyleyerek bu sene pazarı mevcut konut stoğundaki renovasyon ile büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti. Mevcut bina stoğunda ciddi bir yenileme ihtiyacı olduğunu kaydeden Öktem, Türkiye genelindeki 16 milyon bina stoğunun sadece 2 milyonun yalıtımlı olduğunu söyleyen Öktem, yalıtım ile enerji kayıplarının engellenebileceğini belirtti. Öktem, teşviklerle yalıtım kullanımının artırılmasıyla Türkiye'nin 7.5 milyar dolar civarında olan enerji giderlerinin de düşürülebileceğini kaydetti. İzocam'ın 2008 yılında 260 milyon TL ciro ile kapattığını söyleyen Öktem, bu yılı ile aynı rakamla kapatmayı hedeflediklerini kaydetti.
Sabah Emlak


Geri Dön