28 / 04 / 2024

Zincir marketlerde yeni dönem başladı...

Zincir marketlerde yeni dönem başladı...

Zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldiği açıklandı. İşte haberin detayları...



Zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu olduğu bildirildi. Buan göre, Resmi Gazete’de yayımlanan karardan sonra zincir marketler, glutensiz ürünler başta olmak üzere, ihtiyaca yönelik özel reyonlar açarak önemli bir eksiğin karşılanmasına katkı sunacağı kaydedildi.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Çölyak Vakfı’nın Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temasların olumlu bir şekilde sonuçlanması ile beraber zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldiği açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından, zincir marketler, glutensiz ürünler başta olmak üzere, ihtiyaca yönelik özel reyonlar açarak önemli bir eksiğin karşılanmasına katkı sunacağı belirtildi.

Çölyak hastalarını ve gluten intoleransına sahip kişileri da yakından ilgilendiren karar ile beraber glutensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri artık daha çok sayıda tüketiciye ulaşabileceği bildirildi.

Zincir marketlerde yeni dönem başladı...

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, vakfın yürüttüğü görüşmeler neticesinde ortaya çıkan yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Bu karar, çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme. Böylece, glutensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz. Tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran insan odaklı bir adım atmıştık. Buna göre, vakıf ve dernekler ile iş birliği halinde ürün geliştirme sürecini yürüttüğümüz Sinangil Gluten Yok markamızı tüketiciyle buluşturduk. Bu süreçte, markamız ile hiç vakit kaybetmeden  rafta yerimizi almak için bizler hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu değerli kararı alan Ticaret Bakanlığına ve yürüttüğü temaslar ile sürece katkıda bulunan vakfa teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karara ilişkin görüşlerini belirten Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi, “Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Burak Kaplan ile yaptığımız görüşmeler sonrasında büyük bir zincir marketlerde de glutensiz reyon olmadığını, bu marketlerde ise bir paket glutensiz ekmeğe dahi ulaşamadığımızı ve çölyak hastalarının ürünlere erişimdeki sıkıntılarını kaydetmiştik diye konuşuldu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

Zincir marketlerde yeni sistem! 81 ilde geçerli olacak! Migros, BİM, ŞOK, A101, CarrefourSA...

İndirim çağrısı yanıt buldu! Bir market daha yüzde 50 kampanya yapacak


Geri Dön