Ekonomi

Zincir marketlerden şok indirim kararı! Ayçiçek Yağ fiyatlarında büyük indirim! İşte fiyatlar...

Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi sonrasında vatandaşın gözü market raflarına çevrildi. Peki beklenen indirim yaşandı mı? İşte detaylar...Peki beklenen indirim yaşandı mı? İşte detaylar

Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi sonrasında vatandaşın gözü market raflarına çevrildi. Peki beklenen indirim yaşandı mı? İşte detaylar...

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ardından vatandaşın gözü market raflarına takıldı. Yapılan indirim açıklamasından sonra bazı büyük zincirli marketler fiyatlarında güncelleme yaptı. Peki hangi ürünlerde KDV indirimi gerçekleşti?

Söz konusu KDV indirimi temel gıda ürünleri olan;  çay, şeker, tuz, su, sıvı ve katı yağlar,  beyaz et, kırmızı et, süt, balık, yoğurt, peynir ve zeytin ürünleri başta olmak üzere bakliyat, kuru yemiş, sebze ve meyve, lokum, çikolata, bisküvi, kraker ve gofret gibi atıştırmalıklarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü.

 

İndirim yapan marketler olduğu kadar henüz indiri yapmayan marketlerde bulunuyor.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, pazartesi günü temel gıdada fiyat güncellemesi gerçekleştirmeyen zincir marketlere yaptırım uygulanacağını açıkladı.

KDV indiriminden bir hafta önce zam üstüne zam yapan zincir marketler KDV indirimi sonrasında yeniden fiyatlarda güncelleme yaptı. Peki hangi markette fiyatlar nasıl oldu? İşte detaylar...

BİM market zincirinin indirim açıklaması şu şekilde...

BİM market zinciri yaptığı indirim haberinde ‘yaptığı zammı’ indirdiğini açıkladı. Bir gün önce 38,9 Türk Lirası olan yumurta fiyatını 45,9 Türk Lirası’na çıkaran zincir market BİM, KDV indirimini şu ifadelerle duyurdu: "Değerli Müşterilerimiz; 13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararda belirtilen temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi ilgili ürünlere uygulanmış olup, bir çok üründe KDV indiriminden daha fazla orana denk gelen indirimleri ilgili ürünlere yansıtmış bulunmaktayız."

 

Ocak 2021’de zincir marketlerde 60 Türk Lirası'ndan satılan market markalı ayçiçek yağı fiyatları dolar kurundaki dalgalanma ile birlikte 120 Türk Lirası'na kadar çıkmıştı.
Egehabercom'da yer alan habere göre, yüzde 8’lik KDV indiriminin ardından zincir market BİM marketlerdeki yağ fiyatları:

"Sole 1 litre Ayçiçek yağı: 26.90 TL
Sole 2 litre Ayçiçek yağı: 50,90 TL
Sole 5 litre Ayçiçek yağı: 111 TLBiryağ 5 litre Ayçiçek yağı: 116 TL
Çotanak 5 litre Ayçiçek yağı:120 TL"

Migros açıkladı

Migros zincir marketten gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimine yönelik açıklama yaptı. Migros, gıda ürünlerindeki KDV indirimini 20 binden fazla ürüne yansıttı. Öte yandan aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ürünlerinde geçerli birden fazla kampanyayla hizmet vermeyi sürdürecek.

Migros’tan yapılan açıklamada," Cumhurbaşkanı Kararı ile temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesinin ardından 20 binin üzerinde ürünün fiyatının bu doğrultuda indirdiği belirtildi. Açıklamada, KDV indirimine ek, aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ürünlerinde geçerli birçok kampanyayla hizmet vermeye devam edileceği bildirildi."

 

Migros ayçiçek fiyatları: Sanal alışveriş sitesinde ayçiçek yağlarında bazı markalarında bu haftaya özel indirimler yapılacak. Fakat bunlar KDV indirimi olarak yapılmayacak. 

"2 litre Yudum ayçiçek yağı 64.43 TL’den 52.48 TL’ye indirildi
1 litre Yudum ayçiçek yağı 36.31 TL’den 30.31 TL’ye 
4 litre Orkide ayçiçek yağı : 101.88 TL
4 litre Komili ayçiçek yağı : 102.77 TL "olarak indirimler yapıldı.

CarrefourSa duyurdu

CarrefourSa tarafından yapılan açıklamada ise, “Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik” diye belirtildi.

CarrefourSa ayçiçek yağı fiyatları:Sanal alışveriş sitesinde ayçiçek yağının bazı markalarında bu haftaya özel indirimler gerçekleştirilecek. Fakat bu indirimler KDV indirimi olarak gerçekleşmeyecek.

 

"3 Litre Yudum ayçiçek yağı : 96.20’den 74.70 TL’ye indirildi
4 litre Kırlangıç ayçiçek yağı 119.20 TL’den 92.45’e indirildi
1 litre Yudum ayçiçek yağı : 37.30 TL
1 litre Biryağ : 31.75 TL'ye" indirildi.

ŞOK Market duyurdu

ŞOK Marketleri Ayçiçek yağı fiyatları ise şu şekilde;
"1 LT Evin ayçiçek yağı : 27.05 TL
2 LT Evin ayçiçek yağı : 51.35 TL
5 LT evin ayçiçek yağı : 111.30 TL
Zeytinyağı fiyatları:1 LT Lio Naturel Sızma zeytinyağı : 49.50 TL2 LT Lio Naturel Sızma zeytinyağı : 98.15 TL "

Market fiyatlarına indirim geliyor! Milyonlara müjde!

Fırsatçı marketlere ceza geliyor!

Fahiş fiyat mücadelesinde yeni yol haritası!