30 / 04 / 2024

Zincirlikuyu - 4. Levent `Şanzelize' gibi olacak

Zincirlikuyu - 4. Levent `Şanzelize' gibi olacak

Kadir Topbaş, "Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan itibaren 4. Levent'e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları, kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz" dedi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, iki vapurun hizmete alınması töreni sonrası gazetecilerle "Kadıköy" adlı şehir hatları vapurunda Boğaz gezisi yaptı. Soruları cevaplayan Topbaş, bugüne kadar kendi öz kaynaklarıyla yatırım yaptıklarını, ciddi borçları bulunmadığını, sadece müteahhitlere bir miktar borçları olduğunu ifade etti.

`İETT arsası satışı netleşmedi'
Vergilerden toplanan payın azaldığını, kaynak tedarik etmek zorunda olduklarını kaydeden Topbaş, "Bu kapsamda gayrimenkuller arasında yer alan İETT arsasının satışının henüz netleşmediğine dikkat çekti. Topbaş, karar düzeltme isteklerinden bir sonuç çıkmaması halinde gereken plan tadilini yapacaklarını ve arsayı yine imarlı olarak satacaklarını vurguladı. Mimarlar Odası'nın, alanın yeşil alan kalmasıyla ilgili şikâyeti olduğunu kaydeden Topbaş, şu an bölgenin yeşil alan olmadığını kaydetti.

`Yeşil alan ve kafeler gelecek'
Topbaş, "Bu alanın iki kilometre ötesinde orman alanı var. Kaldı ki biz Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan itibaren 4. Levent'e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları, kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz. Bu bakımdan, zaten orada 44 bin metre kare değil, 10-20 katı büyüklüğünde yeni bir alan elde ediliyor. Dava açanların gerekçelerini samimi bulmuyorum. Çünkü daha önce oraya yapılan plazalar, gökdelenler var" dedi.
Milliyet

Levent-Zincirlikuyu arası Şanzelize gibi olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toptaş, Zincirlikuyu'dan 4.Levent'e kadar olan trafiğin tamamen yer altına alınarak üzerine meydan yapılacağını,burasının Fransa'nın ünlü Şanzelize Bulvarı gibi olacağını söyledi. 'Kadıköy' ve 'Beyoğlu' vapurlarının hizmete sunulduğu törene katılan Topbaş, yeni projeleriyle ilgili bilgi verdi. Yeni dönemde tüneller ve meydan düzenlemelerinin hayata geçirileceğini söyleyen Topbaş, 'Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan itibaren 4.Levent'e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları,kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz' dedi. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Şanzelize Bulvarı 1950 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde. Bulvarın üst kısmında lüks mağazalar,sinemalar,restoranlar ve ünlü kafeler bulunuyor.

Vatan


Geri Dön