Yeni Şirketler

Zincirlikuyu'da Zorlu arazisinin komşusu kim olacak?

Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin hemen yanındaki arazi de satışa çıkıyor...

Karayolları arazisinin Zorlu Grubu'na satılmasından sonra 17. Bölge Müdürlüğü'ne de yol göründü. Milli Emlak Daire Başkanlığı, Kağıthane'de 5 parsel üzerine projelendirilen Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne tesis yapılması karşılığında Zorlu'nun satın aldığı arazinin hemen yanındaki üç parseli daha satışa çıkardı. Talipler tekliflerini 12 Kasım 2009 tarihinde saat 13.30'a kadar kapalı zarf ile ihale komisyonuna bildirecek. Saat 14.00'de tekliflerin açılmasının ardından Zorlu'nun daha yapımı bitmeden ödül alan projesinin komşusunun kim olacağı da ortaya çıkmış olacak. Kulislerde dolaşan söylentilere göre İstanbul'un en iddialı yapısını Zincirlikuyu'ya dikmek isteyen Zorlu Grubu, projenin yola bakan cephesindeki bu arazi ile de yakından ilgileniyor.

KARAYOLLARI TAŞINACAK

Sessiz sedasız çıkılan ihaleden sonra kazanan firma, İstanbul Kağıthane'de Sular İdaresi Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Hazine'ye ait arazide Ulaştırma Bakanlığı'na tahsisli 21 pafta, 12636, 12637, 12638 parsel sayıları ile 23 pafta 12639 ve 12640 parsel sayılı taşınmazlar üzerine Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan projeyi yapacak. Zorlu'ya yapılan satış sırasında İstanbul'daki modern mimarinin ilk örneklerinden biri olarak kabul edilen Karayolları Binası'nın bulunduğu arazi ihale dışında tutulmuştu. Bu ihalede söz konusu binanın olduğu alan da satışa çıkmış oluyor. Ancak bu üç parseli alan kişi döneminde İstanbul'un en yüksek binası olarak bilinen binayı da korumak zorunda.

TAHMİNİ BEDEL METREKARESİ 71.6 MİLYON TL

İstanbul Defterdarlığı, Avrupa yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından `arsa karşılığı inşaat ihalesi' olarak satışa çıkarılan arazi için belirlenen tahmini bedel 71.6 milyon TL düzeyinde. İhaleye teklif verecekler, Kağıthane Sular İdaresi Mahallesi'nde bulunan 5 parsel üzerinde projesi önceden belirlenmiş tesisleri yapacak, aradaki fark kadar.

METREKARESİ 71.6 MİLYON TL 12 BİN 537 TL

İhalede belirlenen 71 milyon 625 bin TL'lik bedelden hareket edildiğinde 5 bin 713 metrekarelik arazi için öngörülen metrekare fiyatının 12 bin 537 TL yani 8 bin 350 dolar olduğu görülüyor. Zorlu 800 milyon dolar verdiği arazinin metrekaresini 12 bin 290 dolara almıştı.
Hacer GEMİCİ/Gazete Habertürk