Ekonomi

Ziraat, Akbank, Garanti, İş Bankası boşverin! Devlet ödüyor, promosyon gibi bakın

Bankaların promosyonlarının yanı sıra devlet de dar gelirli vatandaşların yanında durmaya devam ediyor. Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik uygulamanın detayları paylaşıldı. Fakat bu promosyonlardan yine de faydalanamayan milyonlarca vatandaş oldu

Türkiye'nin önde gelen özel bankaları vatandaşlara ciddi rakamlarda hoşgeldin promosyonu ödedi. Fakat bu promosyonlardan yine de faydalanamayan milyonlarca vatandaş oldu. İşte devlet de bu promosyonlardan yararlananamayan vatandaşlara yardım etmek için kira yardımlarını sıklaştırdı. 

Devlet, dar gelirli ihtiyaç sahiplerine destek ödemesi yapacak. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak yardıma ilişkin detaylar açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bir yıl boyunca 750 TL, 1.500 TL ve 1.625 TL ödeneceği belirtildi. Kira yardımı adı altında yapılan maddi yardımın detayları açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı hizmeti adı altında başvuru yapan kişilere destek veriyor. Verilen desteklerin miktarı kişilerin oturduğu illere göre değişkenlik gösterebiliyor. Gelen olarak büyük şehirlerdeki vatandaşlara 1.500 TL tutarında destek veriliyor. Kira yardımı başvuru şartları belli oldu.

BAŞVURMANIN ŞARTLARI VAR

Kira yardımı başvuru şartları Aile Bakanlığı tarafından açıklandı. Yardım detayları şu şekilde:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL

NEREDEN BAŞVURU YAPMANIZ GEREKİYOR

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar da açıklandı. Başvuruların e-Devlet üzerinden online bir şekilde yapılacağı belirtildi. Eğer kişilerin e-Devlet üzerinde hesabı yoksa en yakın PTT’ye giderek şifre alınabilir. E-Devlet şifresi olanlar için başvuru adımları şu şekilde:

T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapın,

Arama kısmından “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümüne gidin,”Uygulamaya Git” sekmesine tıklayın

Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir.

Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz.” uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin.İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Volkswagen Eylül fiyatlarını açıkladı! İşte, Volkswagen Tiguan’ın 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Excalibur laptoplar öğrencilerin imdadına yetişiyor! Hem ders hem oyun