14 / 05 / 2024

Ziraat Bankası Azerbaycan'ın 4'üncü şubesini açtı!

Ziraat Bankası Azerbaycan'ın 4'üncü şubesini açtı!

Ziraat Bank Azerbaycan'ın Sumgayıt şubesinin açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ziraat Bank Azerbaycan'ın Sumgayıt şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 18. Zirvesi için Bakü'ye giden Çavuşoğlu, Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, yerel yöneticiler ve Türk kurumların temsilcilerinin de katılım gösterdiği törenle, Ziraat Bank Azerbaycan'ın 4. şubesini hizmete açtı.

Ziraat Bank Azerbaycan Genel Müdürü Avni Demirci'den bankanın Sumgayıt şubesi ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, şubeyi gezip, çalışanlarla sohbet etti. 

Demirci, yeni şubenin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tarafından açılmasını iki ülke arasında yaşanan kardeşliğin ve barışın göstergesi olduğunu ifade etti.

Ziraat Bank Azerbaycan'ın dört yıl önce açıldığını söyleyen Demirci, 4. şubenin üretim bölgesinde açıldığını kaydetti.

Demirci, şu açıklamalarda bulundu:

"Sumgayıt bölgesi üretim, sanayi alanında ciddi yatırımlar çekiyor. Bu nedenle burada şube açtık. Azerbaycan'ın üretime yönelik adımlarına katkı sağlamak amacıyla burayı seçtik. Ekonominin hareketli yerlerinde şubeleşmeye devam edeceğiz. Ziraat Bank Azerbaycan olarak birinci önceliğimizi Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesi olarak belirledik. Bu bölgede Türk iş adamlarının önünü açmak için buradayız. Azerbaycan'ı Türkiye ve üçüncü ülkelere bağlamak üzere hizmet veriyoruz."


Geri Dön