28 / 04 / 2024

Isı yalıtımı sektörü bu yıl 10 kat büyüyerek 4 milyar avroyu aştı!

Isı yalıtımı sektörü bu yıl 10 kat büyüyerek 4 milyar avroyu aştı!

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, 2002'de 300 milyon avroluk ciro yapan ısı yalıtım sektörünün, bugün 4 milyar avroyu aştığını vurguladı..



Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, dünya genelinde yalıtımın gün geçtikçe öneminin daha iyi anlaşıldığını söyledi. Isı yalıtımında 10 kat büyüyerek, bugün 4 milyar avroyu aştı. Binanın daha az enerji kullanarak ısınması veya serinlemesi, dolayısıyla çevre kirliliğinin azaltılması, binanın iç ve dış etkenlerden korunarak ömrünün uzatılması amacıyla farklı sıcaklığa sahip yaşam alanlarıyla çevresi arasındaki ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemlerin ısı yalıtımı diye adlandırıldığını anlatan Şen, standartlara uygun ürünlerle doğru uygulanan ısı yalıtımı sayesinde binalarda yaklaşık yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlanabileceğini anlattı. 


YAKIT TASARRUFU 


Şen, çatı ve tüm dış cephe duvarları yalıtımlı bir binada klima veya doğalgaz ihtiyacının en aza indirgendiğine işaret ederek, "Isıtma ve soğutma için kullanılan yakıt faturalarında yüzde 50'ye varan tasarruf sağlanmaktadır" dedi. Özellikle ısı yalıtımında son yıllarda yükselen bir ivme olduğuna dikkati çeken Şen, 2002'de 300 milyon avroluk ciro yapan ısı yalıtım sektörünün, yaklaşık 10 kat büyüyerek bugün 4 milyar avroyu aştığını vurguladı. Rakamların, sektörün daha da büyüyeceğinin göstergesi olduğunu ifade eden Şen, şöyle devam etti: "Yalıtım pazarının durumunu bir önceki yıldan değerlendirmek gerekirse 2010, özellikle ısı yalıtımında yüzde 20'leri aşan büyümeler yaşandı. 

2011 'de de benzer rakamlara ulaşıldı. Ürün grupları bazında bu rakam, yüzde 40'ları aştı. 2011 'de ısı yalıtımı alanında yaklaşık 11,7 milyon metreküp malzeme kullanıldı ve sektör yüzde 26 büyüdü." 


Günboyu


Geri Dön