29 / 04 / 2024

Ziraat Bankası müşterileri hemen baksın! Zaman aşımına uğrayan müşterilerin parası TMSF'ye devredilebilir!

Ziraat Bankası müşterileri hemen baksın! Zaman aşımına uğrayan müşterilerin parası TMSF'ye devredilebilir!

Ziraat Bankası’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, bankada hesabı olan ve uzun müddet işlem yapmayan vatandaşların son işlem tarihini açıklayan banka müşterilerini ikaz etti. Paranızı bankadan almadığınız taktirde paranız sıfırlanacak



Ziraat Bankasın’dan müşterilerine resmî ikaz geldi. Bankada hesabı olan ve uzun zamandır işlem yapılmayan paralar devredilecek. Ziraat Bankası hesabı olan müşterilerinin listesini de ilan etti. Son işlem zamanını da açıklayan banka müşterinin parasını çekmediği halde hesabın TMSF’ye devredileceğini ifade etti.

Türkiye’nin en çok tercih edilen bankası Ziraat Bankası, uzun seneler bankada hesabı olanlar için resmî açıklama yayınladı. Hesabı ve bankada parası olanlar için ikaz yapan banka işlem yapılmayan hesapların devredileceğini söyledi.

BANKADA HESABI OLAN ÇEKSİN! PARANIZ DEVREDİLECEK

Bankada parasını unutulanlar için son başvuru zamanını da açıklayan Ziraat Bankası, 15 Haziran 2023 tarihine kadar parasını almayan müşterilerin hesaplarındaki paranın TMSF’ye devredileceğini iletti.

Ziraat Bankası müşterileri hemen baksın! Zaman aşımına uğrayan müşterilerin parası TMSF ye devredilebilir!

Bankadan yapılan açıklama şu şekilde:

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe alınan “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara ait Usul ve Esaslara Yönetmelik” in 8. maddesi lüzumunca bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından beri kendi internet sitelerinde dört ay müddetle duyurması gerekmektedir.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023'te mesai saati sonuna kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları durumunda, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Ziraat Bankası’nda parası olanlar! Paranız TMSF’ye devredilecek.


Geri Dön