18 / 05 / 2024

Ziraat Bankası ve Halk Bank açıkladı! Yüzde 55 zam!

Ziraat Bankası ve Halk Bank açıkladı! Yüzde 55 zam!

Halk, Ziraat ve Ziraat Katılım bankalarında çalışanların ücretlerine yüzde 55 zam uygulandı. İşte detaylar!



ÜCRET ARTIŞI YAŞANDI!

Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, uzun bir süredir üç kamu bankasıyla yürüttükleri ek zam görüşmelerinin sonuna gelindiğini söyledi ve şu bilgileri verdi;

"Temmuz’da yüzde 35 ücret artışı da bu sene sonunda yapılan ücret artışları da yetkili olduğumuz üç bankamız ile imzalanan ek protokoller vasıtasıyla yapıldı. Yeni bir TİS imzalamayacak olmamamıza karşın, 14 bölge şube başkanlığımızda geniş katılımlı istişare ve değerlendirme toplantıları yaptık. Üyelerimizden gelen talep doğrultusunda sorun ve çözüm öneriler aldık. Katıldığımız bütün toplantılarda ve yaptığımız görüşmelerde Ocak 2022 Ocak 2023 ücret artışlarının, açıklanan yeniden değerleme oranının üzerinde olmasının gerektiğini dile getirdik. Kümülatif olarak da bu orana ulaştık. Ocak 2022 ücret artışı ortalama yüzde 35, temmuz ayı ücret artışı yüzde 35 ve Ocak ayı 2023 ücret artışı yüzde 55 olmak üzere kümülatif olarak 2023 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranının üzerinde bir ücret artışı sağlandı."

ÇALIŞAN PERSONELE AYLIK 500 TL KREŞ YARDIMI!

Ek protokol doğrultusunda ücret zammının yanında sosyal haklarda da iyileştirmeler yapıldığını dile getiren Eroğlu, konuya dair merak edilen ayrıntıları şöyle açıkladı;

"Geçen seneye kadar bankalarımız tarafından İstanbul ve bazı şubelerin özel durumu nedeniyle ödenen görev yeri ödemesi, imzaladığımız ek protokolle bütün banka çalışanlarımıza ödenmeye başlanmıştı. Bu yıl sonunda, konut kiralarında artış dikkate alınarak, görev yeri ödemesinde yüzde 70 artışa gidilip, Antalya, Gaziantep ve Adalar'da görevli personelimizde de A grubu görev yeri ödemesi yapılmasına karar verildi. Bununla birlikte, yemek bedelinin 2023’te için en az 120 lira olmasını talep etmiştik, banka yönetimlerince bu talebimiz de fazlasıyla karşıladı ve yemek bedeli 125 lira olarak belirlendi. Uzun süredir dile getirdiğimiz kreş yardımı da kabul edildi ve çalışanlara aylık 500 lira kreş yardımı verilmesi kararlaştırıldı."

Araç sahipleri yandı! Bugünden sonra bunu yapanlara 20 bin TL ceza kesilecek!

O zincir marketten vatandaşların cebini düşünen hareket! 1000 üründe fiyatlar sabitlendi! İşte detaylar!

2023 MTV vergisi ne kadar oldu? MTV 2023 ne zaman ödenir?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön