05 / 05 / 2024

Ziya Mescioğlu: Kentsel dönüşüm suçu da azaltır!

Ziya Mescioğlu: Kentsel dönüşüm suçu da azaltır!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı ziyaret etti.



Başkan Mescioğlu, Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda İMSİAD olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. 


İMSİAD olarak toplum yararına gördükleri her faaliyetin yanında olduklarını ifade eden Başkan Mescioğlu, kentsel dönüşümün toplum huzuru açısından son derece önemli olduğunu düe getirdi Sağlıklı kentleşmenin, toplumun refah seviyesini de artıracağım ifade eden Mescioğlu, "Onu da zamanında yapmak çok önemli. Bursa çok hızlı gelişiyor. İstanbul ve  İzmir  arasında ulaşım süresini 3.5 saate düşürecek olan İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun devreye girmesiyle birlikte, İstanbul-Bursa arası ulaşım daha da kolaylaşacak. Bursa'ya olan göç daha da artacak. O yüzden inşaat müteahhitlerine çok iş düşüyor" dedi. 


SUÇ AZALACAKTIR 


Daha güzel bölgelere taşman halkın eski yaşadıkları çevreyi terk ettiklerini ifade eden Mescioğlu, "Bırakılan yerlere zamanında müdahale olmazsa, buralar hepimizi derinden üzen vakaların yaşandığı bölgeler haline gelebiliyor" diye konuştu. 


İMSİAD Başkam Mescioğlu, Uludağ Üniversitesi ve belediyelerle beraber bir anlaşma yaptıklarını kaydetti. Sahada yoğun bir çalışma içinde olduklarım söyleyen Mescioğlu, şöyle dedi: "Üniversitemiz şu anda anketler yapıyor. Daha nitelikli ortamlarda yaşanmasının suçu azaltıcı etkisi hepimizin malumudur. O yüzden kentsel dönüşüm ile insanlarımızın yaşadıkları bölgeleri birer çöküntü bölgesi olmaktan kurtarır, sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlarsak, bundan toplum huzuru açısmdan son derece olumlu sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz. 


Halkımızın konutlarının, arazilerinin değeri yükseldikçe, bunun güvenliğe olumlu etkisi olacaktır. Bu açıdan baküdığı zaman, İMSİAD olarak kentsel dönüşümü şehrimiz ve Bur samız için çok önemli buluyoruz." Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız da İMSİAD'a her türlü desteği vermeyi hazır olduklarını söyledi. 


Hürriyet Bursa


Geri Dön