01 / 05 / 2024

Ziya Yılmaz: Lüks gecekondular üretmeyeceğiz!

Ziya Yılmaz: Lüks gecekondular üretmeyeceğiz!

Kriz dinlemeden yatırımlara devam eden DAP Yapı, 2009'da aldığı arazilerde 40-50 yıl sonrasında da değerlenecek projeler geliştiriyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "15-20 yıl sonrasının lüks gecekondularını yapmak istemiyoruz" dedi



Küresel krizin hakim olduğu 2009 yılında "Türkiye, krizden en az etkilenecek ülkelerden biri olacak. O yüzden yatırımlara ara vermeden devam edilmesi gerekiyor" diyen DAP (Doğru Alanda Projeler) Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kriz döneminde yaptığı iki arazi yatırımını projeye çeviriyor. DAP Yapı olarak kriz olsun ya da olmasın sürekli yatırıma devam ettiklerinin altını çizen Yılmaz, "Bütün hazırlıklarımızı kriz olacakmış gibi yapıyoruz. Kriz olduğu zaman da daha fazla öne çıkabiliyoruz. Finansmanımızı hazır tuttuğumuz için de projelerimizi üretebiliyoruz ve büyüyoruz" dedi.

YATIRIMLAR TÜRKİYE'YE

Ortadoğu ve Japonya kaynaklı olumsuzluğu pozitife çevirmek gerektiğini ifade eden Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arabistan ziyareti sırasında yaptığı çağrılara dikkat çekti. Başbakan Erdoğan'ın, "Kapılarımız yatırımlara ardına kadar açık. Eskisi gibi değil" mesajı verdiğini anlatan Yılmaz, "Ortadoğulu yatırımcıların tercih edecekleri ülkelerin başında Türkiye'nin olduğunu düşünüyorum" dedi. 2009 ve 2010 başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Yılmaz, DAP Yapı olarak krizde bile büyüdüklerine dikkat çekti. Yılmaz, şunları söyledi: "2011 yılını daha iyi bir yıl olarak bekliyorduk ama şu son olaylar, seçimler nasıl etkiler, bunu ileride göreceğiz. Her şeye rağmen 2010 yılından ekonomisi daha büyümüş, ticaret hacmi daha artmış bir ülke bekliyoruz."

LÜKS GECEKONDU OLMASIN

Projelerin sadece doğru alanda olmasını değil geleceğe dönük projeler olması için de gayret ettiklerini anlatan Ziya Yılmaz, gelecekte de var olacak gayrmenkuller üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, "Türkiye'de olmayan projeler yapmak istiyoruz. Örnek teşkil etsin istiyoruz. 50 yıl sonrasında da değerine değer katan projeler olsun istiyoruz. 15-20 yıl sonrasının lüks gecekondularını üretmeyelim istiyoruz. Şu anda birçok projede 15 yıl sonrasının lüks gecekonduları yapılıyor. Biz o güne de hitapeden, o günün koşullarına da cevap verebilecek konutlar üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Yeni projelerinde lokasyon olarak denize yakın yerleri ve merkezi bölgeleri tercih ettiklerinin altını çizen Yılmaz, "Bulunduğu bölgenin değerinin çok çok üzerinde konutlar yapıyoruz. Hatta İstanbul'da olmayan projeleri yapıyoruz şu anda. Ondan dolayı insanların da o konutları isteyebileceği yerlerde yapayım diyoruz" şeklinde konuştu.

Bu krizden de en az etkilenen ülke oluruz

2011 yılı başında dünya ve Türkiye ekonomisi açısından olumlu bir beklentinin hakim olduğunu hatırlatan Yılmaz, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki siyasi çalkantılarla, Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunaminin bu havayı dağıtır gibi olsa da Türkiye'nin bu krizlerden de en az etkilenen ülke olacağını kaydetti. Türkiye'nin son 8-10 yılda ciddi bir mesafe kat ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Milli gelirimiz 2 bin dolarlardan 10 bin dolarlara geldi. Demokrasiye sahip bir ülke olmak çok öneml" dedi.

Yeni proje Nisan'da

Yeni projeleri hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi: Maltepe'de 2 tane projemiz olacak. Biri yaklaşık 250 konutluk, diğeri 700 konutluk. Çağlayan'daki projemizde ise altta dükkanlar, çarşılar, üstünde ise 300-350 civarında ofis olacak. Yeni projelerimiz de yine farklı, güzel bir konseptte olacak. Nisan ayında lansmanını yapacağız. Dragos Royal Towers, 2009'da satışa çıkardığımız projemizdi. Orada elimizde 7-8 tane daire kaldı. Proje bitmek üzere, konut teslimlerine başlayacağız.

2010 sonuna doğru satışa çıkardığımız Royal Center projemizin de yaklaşık yüzde 50'sini sattık. Gidişattan memnunuz."
Yeni Şafak/YILMAZ YILDIZ


Geri Dön