03 / 05 / 2024

Ziylan, Reno hisselerini satıyor!

Ziylan, Reno hisselerini satıyor!

Ziylan Grubu bu stratejik ortaklıktan ayrılma kararı almış. Şu anda elindeki yüzde 20 hisseyi satmak için başka bir stratejik sektör yatırımcısı ile görüşüyormuş. ..



1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık, bugün Türkiye ayakkabı pazarının lideri konumunda. Doğrudan 7 bin, dolaylı olarak 30 bin istihdam sağlıyor. Yılda 45 milyon çift ayakkabı satışı gerçekleştiriyor. Mağazaları ile Türkiye'nin her noktasına ulaşan firma, FLO markası ile yurtiçinde 365'in üzerinde, yurtdışında yakın coğrafyada ise 50'nin üzerinde mağaza ile hizmet veriyor. Bünyesinde bulunan çok markalı sneaker konseptli İN Street perakende noktaları ise Türkiye'de 87 mağazaya ulaşmış durumda. Türkiye ve yurtdışında yaklaşık 500 mağazası var. Firmanın bünyesinde perakende markalarının yanı sıra Kinetix, Polaris, Lumberjack, Butigo, Dockers by Gerli gibi her biri kendi alanında lider ayakkabı markaları bulunuyor.

FLO mağazalarının dünya genelinde yaygınlaşması için çalışmalar devam ediyor. Avrupa'da büyüme hedefi doğrultusunda 2012 yılında İtalyan ayakkabı markası Lumberjack'i bünyesine katan firma, ardından 2016'da Almanya'nın en önemli yatırım fonu şirketlerinden biri olan Capiton AG ile birlikte Alman ayakkabı perakende zinciri Reno'yu satın alarak Avrupa pazarında da söz sahibi oldu. FLO, Reno'ya yüzde 20 hisse ile stratejik ortak olarak girdi.

Para'da yer alan habere göre; Ziylan Grubu bu stratejik ortaklıktan ayrılma kararı almış. Şu anda elindeki yüzde 20 hisseyi satmak için başka bir stratejik sektör yatırımcısı ile görüşüyormuş. Anlaşma sağlanırsa hisselerini devredecekmiş. Ziylan Grubu ile görüşen yabancı yatırımcı aynı zamanda Capiton AG'den de hisse istemiş. Görüşmeler sadece Ziylan Grubu ile yapılmıyormuş. Talip her iki ortaktan da hisse istiyormuş. Görüşmelerin 2019 Şubat ayına kadar sonuçlanması öngörülüyormuş...

 


Geri Dön