04 / 05 / 2024

Zonguldak Belediye Meclisi toplandı!

Zonguldak Belediye Meclisi toplandı!

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ilk olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. İkinci birleşim 6 Temmuz Perşembe günü gerçekleşecek.



Zonguldak Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ilk olağan toplantısı gerçekleşti. Muharrem Akdemir Başkanlığında düzenlenen toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. 


Toplantı öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, ek gündem maddesi görüşülmesi konusunda önerge verdi. Önerge, meclis çoğunluğu tarafından kabul edildi.


Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in yazılı olarak cevaplaması istemiyle görevli meclis memuru tarafından, 4 soru önergesi okundu.


-İlk soru önergesi, "BEÜ orada ki nüfus arttı ama alt yapı buna göre hazır değil. Asfalt ne zaman yapılacak. Açık ve kapalı otopark ne zaman yapılacak. Asfalt beton nereye yapılacak" şeklinde. 


-İkinci soru önergesi ise, "Fevkani köprüsü yıkılması deniliyor. Siz CHP olarak güçlendirilmesi taraftarınızı ne zaman ve nasıl yapmayı düşünüyorsunuz" sorusuydu. 


-Üçüncü soru önergesi olarak ise seçimden önce her parti gibi sîzinde vaatleriniz vardı. 3.5 yıl geçti. CHP projeleri hayat geçmesi. Ne zaman geçecek, geçen var mı" 


Ve son olara ise dördüncü soru önergesi ise, "Zonguldak'ta motorlu araçlar trafik yoğunluğunu artıyor. Bunu azaltmak için batçık, açık kapalı otopark gibi yapılar yapılacak mı. Bunu azaltma için neler planlıyorsunuz" soruları soruldu. 


Başkan Muharrem Akdemir ise yasal süreç içerisinde soru önergelerini yazılı olarak 

cevaplandıracağını açıkladı. Meclisin 5-6-7 ve 8. maddeleri ise okunarak imar komisyonuna havale edilmesine karar verildi. 


Muharrem Akdemir'e  TOKİ  konutlarında kaçak su kullanıldığı konusunda kamuoyunca ve yazılı basın çıkan haberleri soruldu. Akdemir, "Bu konu hangi kurum ilgilendiriyorsa bununla ilgili çalışmalar yaptıkları" açıklamasını yaptı. 


İkinci birleşim 6 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek.




Demokrat Çaycuma Gazetesi 


Geri Dön