03 / 05 / 2024

Zonguldak Devlet Hastanesi sorunu çözülecek!

Zonguldak Devlet Hastanesi sorunu çözülecek!

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, en az 70 bin metrekare bir arsa bulmaları halinde kente şehir Hastanesi yapacaklarını bildirdi.



Milletvekili Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilde yapılmayan, yarım kalan ya da bitirilemeyen hizmet ve yatırımlara neşter vurduklarını ifade etti.


Kentin uzun yıllardır çözüm bekleyen problemlerinden en önemlisinin yapımı yılan hikayesine dönen Zonguldak Devlet Hastanesi sorununun çözüleceğini aktaran Çaturoğlu, şunları kaydetti:


"sağlık Bakanımız ve  TOKİ  Başkanımızla görüştük. Halen sadece yüzde üç seviyesinde gerçekleşme oranı bulunan Zonguldak Devlet Hastanesi ihale sözleşmesi feshedilecek. Projenin konsepti değişiyor, kapsamı genişletiliyor. Mevcut yere sığması mümkün değil. Dolayısıyla hastanenin yeri de değişecek. Oraya başlanılan bina tamamlanacak ve başka bir amaçla kullanılacak. Yer konusunda şimdilik biri 38 bin, diğeri 45 bin metrekare iki arsa üzerinde çalışıyoruz. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’la görüştüm. Eğer en az 70 bin metrekare arsa bulabilirsek şehir hastanesi yapacağız. Bulamazsak mevcutlarla yetinip o iki yerden birine sağlık kampüsü kuracağız. Yıllardır bir türlü bitirilemeyen hastane sorununu kökünden çözeceğiz. Şehrimizin diğer sorunlarını da çözeceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın."


Milliyet


Geri Dön