29 / 04 / 2024

Zonguldak Filyos Vadisi, cazibe merkezi olacak!

Zonguldak Filyos Vadisi, cazibe merkezi olacak!

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, "Serbest bölgenin endüstriyel bölgeye çevrilmesi ile Filyos, cazibe merkezi haline gelecek. Bu bölgede, demiryolu, karayolu, liman, havalimanı gibi tüm altyapı olanakları var" diyor...



Zonguldak için önemli bir beklenti olan Filyos Vadisi'nde kurulacak sanayi bölgesiyle ilgili kamulaştırmaların büyük ölçüde bitirildiği bildiriliyor. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık'tan aldığımız bilgiye göre 20 milyon metrekarelik istimlak büyük ölçüde tamamlandı.

Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'nin toplam 4,5 milyon metrekare olduğu dikkate alındığında Filyos'taki 20 milyon metrekare çok fazla bir alan. Sarsık, "Serbest bölgenin endüstriyel bölgeye çevrilmesi ile Filyos, cazibe merkezi haline gelecek. Bu bölgede, demiryolu, karayolu, liman, havalimanı gibi tüm altyapı olanakları var" diyor. Filyos Vadi Projesi Osmanlı'nın II. Abdülhamit döneminden bugüne uzanan ve hayat bulamamış bir proje. 1990'lı yıllarda tekrar gündeme gülen ve rafa kalkan Filyos Projesi 2000'li yıllarda yeniden gündeme geldi ve bugün gelinen noktada kamulaştırma ve altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı.

Ekonomist


Geri Dön