06 / 05 / 2024

Zonguldak Yeşilmahale'deki hastane eski yerine yapılacak!

Zonguldak Yeşilmahale'deki hastane eski yerine yapılacak!

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Yeşilmahale’de vatandaşlarla buluştu. Ayan, ''Mevcut hastane yerinin ihalesini yenilemek kaydıyla devamından yanayız'' diye konuştu.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Yeşilmahale’de bir kıratahanede vatandaşlar tarafından düzenlene toplantıyla katıldı.


Toplantıda hastane yerinin Üzülmez veya farklı yerlere yapılacağı yönünde çıkan haberlere tepki gösteren mahalle sakinleri hastanenin eski yerine yapılmasını talep etmelerinden dolayı bu toplantı düzenlediler.


Toplantıya, İnağzı Mahallesi Muhtarı Mustafa Hamzaçebi, Yeni Mahalle Muhtarı Selahattin Öztürk, Yeşil Mahalle muhtarı İsmet yanık, Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya, Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav, Yayla Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Nazıroğlu ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.


Toplantıya katılarak mahalle sakinlerine konuşma yapan Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Sağlık Bakanının Filyos Projesi açılışı için Sayın Başbakan ile birlikte Zonguldak’a geldiğinde mitingte söylediği, “Mevcut hastane yerinin ihalesini yenilenmek kaydıyla devamına yananız” sözlerini hatırlatarak, “Bizi bağlayan yer resmi olarak duyduğumuz ağız burasıdır.Benim gördüğüm sonuç itibariyle şunu söyleyebilirim size. Bu hastane mevcut yerine yeni bir ihale yapılarak devam edeceği yönünde düşünüyorum. Söylediğim şu özü itibariyle. Bu işin sahibi Sağlık Bakanlığı’dır Sağlık Bakanının orada ki ifadesi mitingde bellidir. Mevcut hastane yerini ihalesini yenilenerek tekrar devamını sağlamaktır. Önemli olan cümle burasıydı. Buradan da ben dönüleceği ben düşünmüyorum.” Dedi.


Hamda Ayan konuşmasında sözlerine şu şekilde devam etti:


EĞER BU MÜTEAHHİT İŞİ YAPABİLMİŞ OLSAYDI BUGÜN BURADA BUNLARI KONUŞMAYACAKTIK. HATALILAR HATASINI BİLMELİ


Şimdi arkadaşlar biliyorsunuz bu konuyla ilgili olarak biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak mevcut olan yani eski SSK hastanesinin oraya yapılması planlanan hastanenin ilk projesi yapıldığında açık ve net olarak söylüyorum parti olarak ben ona karşı çıkmıştım. Sebebi de şuydu. O alanda böyle bir kompleksin sıkıntı yaratabileceğini düşündüğümüzden dolayı buraya yapılması uygun değildir görüşü beyan etmiştik. Fakat bunu üzerine çeşitli araştırmalar yapıldı sizlerde biliyorsunuz. Bunu arkasından bu hastanenin buraya yapılması istendi. Tabi ki artık yapılma aşamasına bakanlık tarafından karar verildikten sonra bize de yardımcı olmak düştü. Ve bu vesileyle bu hastane başlamış oldu. Uzun yıllar Zonguldak’ta bir şehir hastanesinin yapılmasıyla ilgili olan konuşmalar tartışmalar bu hastaneni ihalesiyle başlatılmış ve o süreç bitmiş. Biliyorsunuz geldiğimiz noktada bu işi yüklene firma, müteahhit işlerini sıkıntıya girmesinden dolayı hastaneyi bitirememiştir. Şimdi şunu anlamamız lazım eğer bu müteahhit işi yapabilmiş olsaydı bugün burada olmayacaktık doğrumu?, hastane bitecekti. E demek ki her şey şartlar yolundaydı ki bu yapıldı ve bu aksilik olmasaydı bugün bunu konuşmayacaktık ve bu hastane hizmet girmiş olacaktı. Bu sizlerin ve bizlerin hatası değil. Ve bu konuda ki hatalılar hatasını bilecek.


SAYIN VALİNİN ZONGULDAK’LA İLGİLİ SAMİMİYETİNİ BİLDİĞİMDEN DOLAYI BİR ŞEYLER YAPABİLME GAYRETİNDE OLDUĞUNU BİLİYORUM.


Ve bu konuyla ilgili ben Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak Sayın Bakan buraya geldiği zaman, Sayın Başbakanımız bizleri ziyaret ettiği zaman konuşmuş olduğumuz gündem maddesiyle bu hastane. Dolayısıyla biliyorsunuz Zonguldak’ta kamulaştırma ve alt yapı meseleleri çok zor bir meseledir. Bu hastanene kamulaştırılması yapıldı fora kazıklar çakıldı, sondajlar yapıldı ve yüzde 4’lük bir kısmı da yer altından yer üstüne çıktı. Yeni şimdi diyorlar ya bu hastanenin daha yüzde 3’ü yüzde 4’ü bitmiş dolayısıyla çok kaybedilmiş bir şey yok dense bile aslında öyle değil, Önemli olan yer tahsisi ve kamulaştırmanın yapılması ve o temel atıldıktan sora inşaatın yer üstüne çıkmasıydı. Zaten kolay olan tarafına gelindiği noktada işte yüklenici firmadan kaynaklanan sıkıtıyla bu durumlara geldik. Ve bu konuyla ilgili olarak ta sizler de çok iyi hatırlayacaksınız. Sağlık Bakanı Zonguldak’a açılışa geldiğinde Sayın başbakanla birlikte orada bir cümlesi vardı.. Mevcut hastane yerinin ihalesini yenilenmek kaydıyla devamına yana olduklarını söylediler. Bizi bağlayan yer resmi olarak duyduğumuz ağız burası. Ve dediğimiz gibi bu konuyla ilgilide Sayın Başbakan ziyaretimize geldiğinde aksilikler var Zonguldak’ta, yani hepsinden bilgisi var o konuda bir şey demiyorum her ne kadar da siyasi olarak rakiplerimiz olsalar bile, Zonguldak’ın meseleleriyle ilgili kendisine bilgi verilmiş. Kendilerinin görüşleri de bu noktadaydı. Ve bunu üzerinden tekrar hastane yerini farklı bir yere yapılması ile ilgili Zonguldak’ta bir gündem oluşmaya başladı. Şurasını en baştan söylüyorum. Sayın Valinin Zonguldak’la ilgili samimiyetini bildiğimden dolayı bir şeyler yapabilme gayretinde olduğunu biliyorum. Sayın valinin Zonguldak’a bakışı İnağzı, Yeşilmahalle, Tepebaşı olarak olmaz, zonguldak7ın kedisi ve bütününe bakar. Ve onula geçen haftaki ziyaretimizde yapmış olduğunuz görüşmede kendisini de beyanıydı, ‘Sağlık Bakanlığı’ndan böyle bir ödenek hazır çıkmışken bu hastaneyi bu şehre kazandırmak lazım’ diyor. Burası çok doğru. İşte burada şu var. Bu hastane belirli bir aşamaya alındıktan sonra başka bir yer aranmasından dolayı mahallelerimizde sıkıntı var şimdi. Biliyorsunuz burada tek bu konuyla ilgili söz sahibi olan Sağlık Bakanlığı’dır ve siyasettir. Eğer bugün burası bu aşama geldiyse Adalet ve Kalkınma Partisi siyasetçileri sayesindedir. Asla Valiyi falan hedef almayın. Sonuçta Vali Cumhurbaşkanın kararnamesi ve İçişleri bakanlığı tarafından şehrimize gönderilmiş şehrin mülki amiridir. Dolayısıyla bir bürokrat. Ne söyleniyorsa bunu yapmak zorunda. Ama işte burada bu topu taca atan AKP il başkanlığı olabilir, milletvekilleri olabilir ve bunlardan kaynaklanan bakanlığın farklı bir yal arayışı olabilir.


DİLAVER TASMAN BÖLGESİDİR..


Yani biz burada bu iş bir sorunsa ki öyle gözüküyor mahalleler açısından bunu dilendireceğimiz ve sizlerin de dillendireceğiniz yer bunu ayağı siyasi ayağıdır. Başka bir yerde bir şey aramaya gerek yok. Ve Sayın Valimizde işte mahalleler arasında bir kavga çıkacak gibi görünüyor, Bu iş mahalle yarışına döndü. Bunlara da dikkat etmek lazım. Kadı ki sizin (Vali) üzerinizde çalıştığınız yer Dilaver İşletme Müdürlüğü’nün üstüdür burası. Yani dolayısıyla orası tasman bölgesi olabilir. Burada bir fizibilite çalışması yapılması yönünde görüşümüzü beyan ettik. Ve bunun üzerine buraya yetkililerin çağrılıcağıyla ilgili Sayın valinin bir bilgilendirmesi olmuştur ama dediğim gibi sayın valimizin bu Zonguldak’a yatırım yapılmasıyla ilgili olan samimiyetini asla suiistimal etmeden burada ki hazırlıklar anlatılarak, neden bu tarafa yapılması istendiği konusunda ki fikirler beyan edilerek burada bir yol alınabileceğini görüyoruz.


BENİM GÖRDÜĞÜM SONUÇ İTİBARİYLE ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM SİZE. BU HASTANE MEVCUT YERİNE YENİ BİR İHALE YAPILARAK DEVAM EDECEĞİ YÖNÜNDE DÜŞÜNÜYORUM.


Bugün yine farklı haberler geliyor. Başka bir yere yapılmasıyla ilgili taleplerin olduğu. Net olarak şunu söylüyorum ki, mevcut hastane yerinden farklı gösterilen yerler şu an için hepsi sadece sözde ve araştırılan bir zümredir. İşte buraya kaymış buraya gidiyormuş olan kısımlarını sakın ha kafanıza bir yerlere yazıp farklı yerlerde bir arayışa girmeyin. Sonuçta Zonguldak bizim. Zonguldak’ın her mahallesi bizim. Zonguldak’ın her mahallesinde yaşayan arkadaşlarımızın sorunların çözmek te bizim işimizdir siyasiler olarak. Bu bakımdan sizler bu konularda her hangi bir polemiğe girmeden işin uygun dile anlatılarak haklılık nedenlerinizi ortaya koyarak konu muhtarlarımızda burada, onların vesilesiyle Sayın Valimize anlatılabilir ama bugünde Sayın Valimizle yapmış olduğumuz görüşmede buranın bir kesinliği yok arkadaşlar. Burası hala araştırma aşamasında. Ama benim gördüğüm sonuç itibariyle şunu söyleyebilirim size. Bu hastane mevcut yerine yeni bir ihale yapılarak devam edeceği yönünde düşünüyorum. Aldığım izlenimlerde bu yöndedir. Tabi ki dedim ya bunun bir siyasi ayağı var. Biz sonuçta muhalefet partisiyiz. Dolayısıyla AKP milletvekilleri, İl başkanı ve ilçe başkanlıkları var. Bu işin muhattabı bunlardır. Sizlerin kendileriyle görüşerek burada bir yanlışa düşülmeden çözümü beraber bulalım deme zamanınız gelmiştir. Ama dediğim gibi sonuçta he şey kendi mecrasında kendi sınırları içerisinde anlatmak ve bunları dile getirmek lazım. Söylediğim şu özü itibariyle. Bu işin sahibi Sağlık Bakanlığı’dır Sağlık Bakanının orada ki ifadesi mitingde bellidir. Mevcut hastane yerini ihalesini yenilenerek tekrar devamını sağlamaktır. Önemli olan cümle burasıydı. Buradan da ben dönüleceği ben düşünmüyorum.


HASTANE YERİYLE İLGİLİ KESİNLEŞMİŞ BİR ŞEY YOK


Ama tabi arkadaşlarımız hepinizi tanıyorum Bir telaş var. Arkadaşlarımızda ne oluyor ne gidiyor soruların cevabını bulamadığından dolayı bugün burada bu şekilde toplantı ihtiyacın hissettiniz. Bunlar sizin demokratik mücadelelerinizdir. Taleplerimiz var. Ben size şu kadarını söyleyeyim. Sözü çokta uzatmaya gerek yok. Bu konuyla alakalı müsterih olun ve her hangi bir kesinleşmiş bir şey yok.


HER BELEDİYE BAŞKANI HASTANENİN KENDİ YÖRESİNE YAPILMASINI İSTER BU NORMALDİR..


Yazılı basında Hastanenin Elvanpazarcık’a yapılacak iddiasıyla ilgili olarak ta vatandaşların soruların yanıtlayan MHP İl başkanı Hamdi Ayan, “Tabiki basın haber yapacaktır. Hakla paylaşacaktır. Vatandaşlarımızı bilgilendirmektir basının görevi. Oraya İl Genel Meclisi başkanıyla birlikte Elvanpazarcık belediye başkanı haliyle o da kendi beldesine, yöresine bunun yapılmasını isteyebilir ve gayet te normal. Onlarında oraya gidip yer incelemesi yapması da normal. Bunlar Zonguldak’ta defalarca yapılmıştır bunu sizler biliyorsunuz. Bu bakımdan yarın farklı bir gazetede farklı bir yerde duyabilirsiniz. Önemi olan benim siz söylediğim yere dikkat edin, bu işin muhattabının ne dediği, dolayısıyla sizin muhataplarınızın kim olduğunu söylüyorum. Bu bakımdan sosyal medyada farklı görüşlerde yazılabilir. Sosyal medya çağındayız ve buralar sizin canınızı sıkmasın. Önemli olan söylediğim gibi işin sahiplerini söylediği yerler bizim için önemli, gelinen aşama önemli. Bu bakımdan da fazla bu işleri işte şirazesinden çıkarmadan Zonguldak’a tekrar yatırımların devam etmesinin de yolunu açması ve yardımcı olması gerekli insanlarda bizim. Bunuda unutmama lazım. Ben bu vesileyle çok fala bir şey söylemek istemiyorum. Sizlerin görüşleri vardır. Burası bir istişare alanıdır. Sizlerin görüşlerini dinleyebiliriz. Bildiğimiz kadarıyla bilgilerimiz ışığında sizleri aydınlatabiliriz. Ben tekrar bu toplantılı organize eden ve mahallere sahip çıkma adına buraya gelen muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah her bakımdan Zonguldak’ımızın özellikle yar ve yardımcısı olsun. Çünkü Zonguldak iyiye gitmiyor. Bunlar siyaset mecrası. Burasına girmiyorum ve ben burada konuşmamı tamamlıyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun arkadaşlar” şeklinde konuştu.




Yeni Adım


Geri Dön