11 / 05 / 2024

Zonguldak'ta belediye dükkan ihaleleri komisyona gönderildi!

Zonguldak'ta belediye dükkan ihaleleri komisyona gönderildi!

Zonguldak Belediye Meclisi’nin 2014 Temmuz ayı ilk meclis toplantısı, Belediye Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in başkanlığında yapılan toplantı yoklama ve açılış ile başladı.



45 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündemin birinci maddesi olan, Belediye Meclis üyesi, Şenol Şanal tarafından verilen İstasyon yolu üzerinde bulunan ve köylere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin konum itibari ile o bölgede gerek çevre kirliliği, yayalarca kullanılması gereken kaldırımları kullanılamaz hale getirmeleri sebebiyle bu mahalde yaşanmakta olan bu olumsuzlukları gidermek amacıyla köylere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin durak yerinin konum itibariyle değiştirilmesi hakkındaki önerge ile ilgili olarak hazırlanan Trafik Komisyonu Raporu komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. 


Komisyon ücretli otoparkı kabul etmedi

Gündemin üçüncü maddesi olan, Belediye Meclis üyesi, Atınç Kayınova tarafından verilen Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı Caddesi üzerinde bulunan ve Toptancı Hal binası arkasında kalan yol güzergahının Belediyemizce işletilmek üzere ücretli otopark olarak tahsis edilmesini, uygulanacak ücretin ise tespit edilerek 2014 yılı Gelir Tarifesine eklenmesi hakkındaki Trafik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları py birliği ile kabul edildi. 


4-5-6 ve 7. Maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi

Gündemin dördüncü maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez İmar Planı Notlarının ruhsat ve ekleri ile ilgili bölümüne; ruhsata esas belgeler arasında, arazinin mevcut ağaç plankotesinin ve araziye uygun peyzaj projesinin hazırlanması ile ilgili plan notu eklenmesi önerisi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin beşinci maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez Meşrutiyet Mahallesi Kadırga Caddesinde 21 ada, 13-14 parsellerde bulunan Ağaçlandırılacak Alan lejantlı bölümün, çevre yapılaşma koşullarına uygun olarak yeniden düzenlenmesi konulu imar planı tadilatı talebi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, 

Gündemin altıncı maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez Bahçelievler Mahallesi, 1558 ada, 5 parselde kayıtlı taşınmazın Bl-4 (Blok Nizam 4 kat) olan imar durumuna ekli plan örneğindeki blok izlerinin işlenmesi konulu imar planı tadilat talebi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, gündemin yedinci maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez İncivez Mahallesi, 13 pafta, 338 ada, 102 parselde kayıtlı taşınmazın, çevre yapılanmaya uygun olarak, B-4 (Bitişik Nizam), T+K (Ticaret+Konut), +96 kotuyla yeniden düzenlenmesi konulu imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporları komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

              

LPG İstasyonları Akaryakıt İstasyonu oluyor

Gündemin sekizinci maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez Ontemmuz Mahallesi Acılık Caddesinde, 199 ada, 2 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde yer alan LPG İkmal İstasyonunun, “Akaryakıt + LPG +LNG İkmal ve Satış İstasyonu” olarak düzenlenmesi konulu imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez Karaelmas Mahallesi Devrek Caddesinde yer alan, 151 ada, 94 ve 95 parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde LPG İkmal İstasyonunun, “Akaryakıt + LPG + LNG İkmal ve Satış İstasyonu” olarak düzenlenmesi konulu imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin onuncu maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez Terakki Mahallesi, 389 ada, 298 parselde kayıtlı taşınmaz ve çevresinde imar nizamı değişikliği konulu imar planı tadilat talebi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, 


Tepebaşı’na semt pazarı kurulacak

Gündemin 11’inci maddesi olan, Belediye Meclis üyesi, Şenol Şanal tarafından verilen, Tepebaşı Mahallesi sakinleri tarafından bir semt pazarına ihtiyaç duyulduğu ve kurulması içinde gerek yazılı ve gerekse de şifai telepleri olduğundan; uygun görülen bir mevkide ihtiyacın karşılanabilmesi için bir semt pazarı kurulması hakkındaki önerge ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, 


Adliye Lojmanları İmara gidiyor

ündemin 12’inci maddei olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez İncivez Mahallesi, Yunus Emre Caddesinde, Adalet Bakanlığına tahsisli, 300 ada, 15 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde yer alan Adliye Lojmanlarının bulunduğu alanda fiili durumla imar durumunun çakıştırılması konulu imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin 13 ila 20. Maddeler Trafik ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi


Belediye Dükkân ihaleleri  komisyona gönderildi

Gündemin 21’inci maddesi olan, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 20.06.2014 tarih ve 134 sayılı, Belediyemiz mülkiyetinde bulunan işyerlerinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre kiralama ihalesinin yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi ile ilgili yazısı oy birliği ile kabul edilirken, 


Folklor ekiplerimizin yurtdışı onayı kültür Turizm Komisyonuna kaldı

Gündemin 22. Maddesi olan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 24.06.2014 tarih ve 134 sayılı, Anadolu Folklor Vakfı Zonguldak Şubesinin Romanya’nın Galati şehrinde düzenlenecek festivalde Şehrimizi ve Ülkemizi temsil etmesi ve gri pasaport çıkarabilmesi hakkındaki yazısı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 24.06.2014 tarih ve 143 sayılı, Hasad Gençlik ve Spor Kulübünün Makedonya’nın Ohrid şehrinde düzenlenecek festivalde Şehrimizi ve Ülkemizi temsil etmesi ve gri pasaport çıkarabilmesi hakkındaki yazıları Kültür, Turizm Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin diğer maddeleri olan, 24, 25, 26,27,28,29,30,31,32,33,34. Maddeleri İmar ve şehircilik Müdürlüğü’ne, 35. Maddesi Türlü İşler ve İmar Komisyonuna, 36. Maddesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Çocuk Parkına ‘Ufuk Ar’ adının verilmesi Türlü İşler Komisyonuna kaldı

37’inci maddesi olan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Zonguldak Merkez Bahçelievler Mahallesi Terminal üzerinde bulunan çocuk parkına “Ufuk Ar” isminin verilmesi talebi hakkındaki yazısı Türlü İşler Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 39,40,41’inci maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, gündemin 43, 44 ve 45’inci maddeleri ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne havale edilirken, bir sonraki meclis toplantısı 7 Temmuz 2014 Pazartesi günü saat 14:00’de yapılması üzerine kararlaştırıldı. 


İnanış Gazetesi


Geri Dön