03 / 05 / 2024

Zonguldak'ta tekel binasının yeri kent meydanı olmalı!

Zonguldak'ta tekel binasının yeri kent meydanı olmalı!

Çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden tünellerin yanı sıra lavuar alanı ve 69 ambarları ile ilgili görüşlerini paylaşan Metin Karaduman, Zonguldak’ın kalkınması adına belirlenen projelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.



Çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden tünellerin yanı sıra lavuar alanı ve 69 ambarları ile ilgili görüşlerini paylaşan Metin Karaduman, Zonguldak’ın kalkınması adına belirlenen projelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Tünel çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman sözlerini şöyle sürdürdü: “Tünellerde,  Ankara  yolunda duble yollar çalışmalarında sona yaklaşıldı. Mithatpaşa tüneli de bitmek üzereydi ancak tünelin içinde kömür çıktı. Üniversite teknik rapor hazırladı ve zaman aldı. Milletvekillerimiz çalışmaları takip ediyor. Milletvekilimiz, Vali bey, Emniyet Müdürüyle inceleme yaptık. Seçimlerden öncede incelemelerde bulunduk. Zonguldak'ta yüklenici firmalardan kaynaklı sıkıntılar var. Hastane inşaatında da sorun yaşanıyor. 2016 yılında Üzülmez 1, Üzülmez 2 ve sapça tüneli hizmete açılacak. Mithatpaşa tünelinde de 24 saat çalışma sürüyor. Özellikle Gazipaşa Caddesi üzerindeki trafik sıkışıklığı çözülecek. Kilimli, İnağzı, Çatalağzı’na giden araçlar Mithatpaşa’yı kullanacak”

 

‘TEKEL BİNASININ YIKILDIĞI ALAN KENT MERKEZİ OLMALI’

 

Ankara giriş güzergahının yeni yüzüne kavuşacağını açıklayan Metin Karaduman: “Tekel binası yıkıldı. 69 ambarları milli emlak hazinenin üzerinde tapusu burayla ilgilide çalışma sürüyor. Hazinenin arazilerine kamu binaları yerleştirilerek halkın iyi hizmet alması ve şehir trafiğini rahatlatmak amacı var. Burayı kamu kampüsü olarak nitelendiriyoruz. Oradaki mezbelelikten kurtulacak. Yerel yönetimlere görev düşüyor. Çevresinde kentsel dönüşüm yapılmalı. Çınartepe ve Baştarla mahallesinde  TOKİ  çalışması var. Ankara giriş güzergahı yeni yüzüne kavuşacak. Ankara'dan Zonguldak’a gelenler kentsel dönüşümle birlikte güzel bir görselle kente girecek. Tekel binası yıllardır konuşuluyordu. Secaatin bey döneminde de gündemdeydi. O alanın kent meydanı olması görüşündeyiz. Şehrin önü açılacak. Zonguldak'a ilk kez gelenlere kentin vizyonunu sunmuş oluruz”diye konuştu.

 

‘ZONGULDAK’IN FAYDALANMASI LAZIM’

 

Lavuar alanının da ki projenin hayata geçmesi için yerel yönetime büyük görev düştüğünü belirten  Metin Karaduman, şöyle devam etti: “Lavuar alanını gündeme taşıyan biziz. 2009 yılında seçimi kaybettik. Yeni yönetim çalışma yapmadı. Koruma altına aldırttılar ve biz bunun mücadelesini verdik korumadan çıkarttık. Lavuar alanı kentin en büyük arsası. Zonguldak’ın faydalanması lazım. Yerel yönetimlerin atağa geçmesini istiyoruz. Gündeme getirince eleştiriyoruz konumuna düştük. İnsanların nefes alacağı bir yer olmalı. 18 uygulaması da bugüne kadar olması gereken bir uygulamaydı. Somut bir adım yok. Bu uygulamanın tamamlaması gerek. 2015 yılında mülkiyetle ilgili sıkıntı olacağını ve belediyenin adım atması gerek dedik. İmar ıslah projesiyle belediye atağa geçmedi bizde mülkiyet kanunu çıkarttık. Bu kanun önemli ve kadastro yetkilileriyle iletişim halindeyiz. Bu sıkıntıyı da çözünce kente yapılacak imar planlarıyla güzel binalar yapılmış olacak. Belediyeye büyük görev düşüyor. Biz belediyeye her zaman destek vermeye hazırız yeter ki istesinler. Konunun takipçisi olacağız. Lavuar alanın da 18 uygulaması tamamlanıp o projelerin uygulamaya geçirilmesini de istiyoruz.”


Yeni Adım


Geri Dön