29 / 04 / 2024

Zorlu Center, Four Seasons Hotel'de tanıtıldı!

Zorlu Center, Four Seasons Hotel'de tanıtıldı!

Salı gecesi, İstanbul'da herkesin konuştuğu bir davet vardı. Zorlu Center'ın tanıtımı, şehrin ünlülerini Four Seasons Hotel'e yönlendirmişti



Neredeyse her yıl bir yenisi açılan alışveriş merkezi rezidans birlikteliğinin, belki de en pahalısı o gece tanıtıldı. Zorlu Holding, bu işe yaklaşık 2.5 milyar dolar para yatırınca, ilgi de aynı şekilde büyük oldu.

Performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan beş ayrı fonksiyonun bir araya gelmesi, 'Türkiye'de bir ilk' olarak açıklandı. Ama gecenin misafirler tarafından konuşulan konusu, satış fiyatlarıydı, Metrekare fiyatlarının 18 bin dolar olduğu, kulaktan kulağa dolaştı. İstanbul'da inşaat firmalarının yükselişiyle birlikte yeni bir parti anlayışı da doğdu. Büyük firmalar, milyarlar yatırdıkları projelerini aynı şekilde büyük paralar harcayarak çok şık davetlerle tanıtıyor. Zorlu Center'ın daveti de aynı şekildeydi. Davette sunuculuğu Jülide Ateş yaptı. Fahir Atakoğlu da bir konser verdi.
Radikal/Erdem KIRIM

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Beşi bir yerde proje

Zorlu Gayrimenkul'ün 2.5 milyar dolarlık yeni projesi Zorlu Center, geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus Hotel'de düzenlenen şık bir davetle tanıtıldı. Ayrıca gecede Zorlu Gayrimenkul'ün dördüncü yaşı da kutlandı. İstanbul'un kalbinde, iki kıtayı birleştiren iki köprünün arasında; Türkiye'de ilk defa rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan 5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir kent meydanı yaratan projenin tanıtımına yaklaşık 1200 davetli katıldı. Gecenin ev sahipliğini Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve ailesi yaptı. Zorlu Center projesinden birçok sosyetik sima ve işadamı daire almış. Henüz alan isimleri öğrenemedim ama öğrenince sizlerle paylaşacağım.

Eski eşler pişti oldu

Uzun süredir aynı ortamda görmediğimiz Cem Boyner ve eski eşi Bilgün Sazak, Zorlu'nun davetinde karşılaştılar. Cem Boyner, davete eşi Ümit Boyner ile katıldı. Bilgün Sazak'a ise Cem Boyner ile evliliğinden olan ortanca kızı Ayşe Boyner eşlik etti.
Habertürk/Ünal DEMİRKAYA

Zorlu'nun AVM'sine girmek kolay mı

Ahmet Zorlu'nun 2.5 milyar dolarlık yaünmla gerçekleştireceği alışveriş merkezi (AVM) projesi, perakende sektöründe büyük bir heyecanla izleniyor. Belki 'heyecan' da anlatmak için yeterli değil. çünkü, büyük ve lüks markaların şimdiden yerini aldığı Zorlu'ya girmek isteyen perakendecilerin mücadelesi de devam ediyor. Hafta içinde 'residence' fiyatlan açıklandı. Mağazalar için ise pazarlıklar, markaya ve perakendecinin gücüne göre değişiyor. Ancak, edindiğim bilgiye göre Zorlu'da metrekare fiyatı 70 euro (100 dolar civan) düzeyinden başlıyor, bir miktar daha yukan gidiyor. Büyük bir marka, anlamlı bir yer (örneğin 400 metrekare) tutmak için 28 bin euro'yu, yani 39 bin dolarlık aylık kirayı gözden çıkarması gerekiyor.
Yönetimini Avi Alkaş'ın yaptığı Zorlu AVM'ye büyük bir talep var. Ancak, Ahmet Zorlunun ince eleyip sık dokuduğu, İstinye Parka ciddi bir rakip yaratmak amacıyla, çıtayı yüksek tuttuğu söyleniyor. Bu nedenle bazı markalar şimdilik 'hayır', bazılan da 'bekleyelim' yanıtını alıyor. şžu anda Istinye Park'ın girişinde yer alan bütün büyük markalarla sözleşme imzalanmış durumda... Birkaç tane de Türkiye'de olmayan, yeni gelecek markayla görüşmeler devam ediyor. Onlann da yakından tamamlanması bekleniyor.
Posta/M. Rauf ATEşž


Geri Dön