Genel

Zorlu Center, MIPIM'ın açılışında ev sahipliği yaptı!

Dünyada gayrimenkul trendlerine yön veren ve 1990 yılından bu yana gerçekleştirilen MIPIM 2011 Uluslararası Yatırım ve Emlak Piyasası Fuarı, 8 ile 11 Mart 2011tarihleri arasında Fransanın Cannes kentinde gerçekleştirilecek

Dünyada gayrimenkul trendlerine yön veren ve 1990 yılından bu yana gerçekleştirilen MIPIM 2011 Uluslararası Yatırım ve Emlak Piyasası Fuarı, 8 ile 11 Mart 2011tarihleri arasında Fransanın Cannes kentinde gerçekleştirilecek. Uluslararası gayrimenkul medyasının buluştuğu uluslararası bir platform olma özelliği taşıyan MIPIMda bu yıl İngiltere onur konuğu olarak kabul edilirken kriz khini olarak ünlenen ekonomist Nouriel Roubini de bu yılki toplantıya konuşmacı olarak katılacak. Dünyanın belli başlı 70 kentinin belediye başkanı da katılımcılar arasında yerini alacak.

Reed Midem tarafından organize edilen fuarda ana grupları bina danışmanlığı, emlak ve mortgage oluşturuyor. Geçen 17 bin 306 katılımcının yer aldığı fuarda bu yıl 3 bin 44 yatırımcı, 3 bin 679 müteahhit firma, 1402 mimar ve planlamacı, 148 otel grubu yer alırken Türkiyeden de 198 katılımcı fuarda yerine aldı. 18 bin metrekare show alanına sahip olan MIPIMa bu yılda 17.000in üzerinde katılım bekleniyor.

Zorlu açılış gecesinin ev sahibi
Fuarda Zorlu Center ve Zorlu Levent projelerini tanıtan Zorlu Gayrimenkul, MIPIM 2011in 8 Marttaki açılış gecesi sponsorluğunu İstanbula Değer kazandırmayı önceliği olarak gören Zorlu Center projesi ile üstlendi. Dünkü gecede akşam yemeğinin ev sahibi olan Zorlu Gayrimenkul, açılış gecesinde eski İstanbul ve Modern İstanbul konseptleri kapsamında yaklaşık 6 bin özel konuğu ağırladı. Açılış gecesi için Türkiyeye özel gösterilerin de hazırlığını yapan Zorlu Center; böylece İstanbulun tanıtımını da gerçekleştirmiş oldu.

Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ise MIPIM 2011 kapsamında düzenlenecek konferansta tüm dünyadan gayrimenkul profesyonellerinden oluşan katılımcılara hitaben Investment Lab Turkey: Too good to be true panelinde konuşma yapacak.

Türkiyeye 2 ödül Zorlu ve Varyaptan
MIPIM gayrimenkul sektörü dahilinde 6 kategoride ödüller verilirken MIPIM AR Geleceğin Projesi Ödülleri, 9 Mart 2011 akşamı Cannes, Palais Stephaniede düzenlenecek olan törende sahiplerini bulacak. Ödül programına başvuran tüm projeler, 8-11 Mart 2011 tarihlerinde Cannesdaki fuar alanın Londra standında yer alan Architectural Review bölümünde sergilenecek. Kategori ödülü ile teşvik ödülü kazanan projeler ise, fuarın resmi katalogunda yayımlanarak tüm MIPIM temsilcilerine dağıtılacak.

Türkiyeden EAA-Emre Arolat Architectsin 'Varyap Merkez Alışveriş ve Kültür Merkezi' ve 'Zorlu Center' projeleri ile kazandığı teşvik ödüllerini alırken Zorlu Center, ayrıca Regeneration and Masterplanning kategorisinde MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2011 ödülünü de havaya kaldıracak.

Türkiyeden katılanlar
İş GYO, Torunlar, Lal Gayrimenkul, Turkmall, GYODER, Feryapı, Anadolu Gayrimenkul, EAA Emre Arolat Architects, Zorlu Gayrimenkul, Özyurtlar, Soyak, Sinerji, Megapol Emlak, İttifak Holding, Mentor, Aremas, Kuzeybatı Real Estate, Eroğlu Yapı, Seha İnşaat, Dumankaya, Tefken, Prolan, Gürallar Yapı, Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı, Nata Grup, Eva Real, TSKB, Dedeman, Tepe İnşaat, Astay Gayrimenkul, Jones, Lang Lasalle, Ofton İnşaat, Rönesans, Gayrimenkul, Eria Partners, Extensa, Artev Global, Ege Yapı, Atakule GYO, TNL, Entegre, PWC Türkiye, Propin Danışmanlık, reidin.com, Eczacıbaşı ve Öncüoğlu.

Zorlunun gecesinden detaylar
İstanbulun değerleri olan; Mısır Çarşısı, Türk müzikleri, Türkiyeye özel yemek ve içecekler sunulurken, modern İstanbul konsepti içerisinde ise İstanbul siluetini oluşturan şehir görselleri ziyaretçilerle paylaşıldı. Ayrıca çeşitli gösteri ve dinletiler ile zenginleştirilen gecede Koreograf Ziya Azazi de semazen gösterisi yaptı. Burhan Öcal ve All Stars Grubu ile DJ Can Hatipoğlu ise sahne performanslarını sergiledi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com