29 / 04 / 2024

Zorlu Enerji, rüzgar santralinde üretim kapasitesini artırdı

Zorlu Enerji, rüzgar santralinde üretim kapasitesini artırdı

Gökçedağ Rüzgar Santrali'nde üretim kapasitesinin 95 MW'tan 112,5 MW'a yükseldiği bildirildi



Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Rotor Elektrik Üretim A.Ş'nin Osmaniye'de bulunan Gökçedağ Rüzgar Santrali'nde üretim kapasitesinin 95 MW'tan 112,5 MW'a yükseldiği bildirildi.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, sözü edilen santralde montaj çalışmaları tamamlanan 54 türbinden 7 tanesinin daha geçici kabulunun yapıldığı, böylece santralde devreye alınan türbinlerin sayısı 38'den 45'e, üretim kapasitesi ise 95 MW'tan 112,5 MW'a yükseldiği belirtildi.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Zorlu Enerji yurtdışında Türkiye'nin 3 katı büyüyecek
Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, Rusya'da 340'ar megavatlık iki doğalgaz santralı, İsrail'de toplam 1.050 megavat kurulu güce sahip olacak 4 tane doğalgazlı kojenerasyon enerji santralı ve Pakistan'da da 300 megavata kadar genişleme kapasitesi olan bir rüzgâr enerji santralının yapımına başladıklarını söyledi
Rusya'daki inşaatta yüzde 51 ortak olduklarını belirten Bursa, İsrail'deki 4 ayrı ortakla çalıştıklarını ve bir inşaatta yüzde 25, diğer 3 işte yüzde 51 ortak olduklarını belirtti. Bursa şunları söyledi:
"Pakistan'da ortak yok. Pakistan hükümeti Türklere özellikle yenilenebilir enerjide çok iyi yatırım imkanı sunuyor. Türkiye'de olmayan imkânlar var. Moskova'daki 2 santrali ICFS ile yapıyoruz. Zorlu Enerji Grubu olarak bölgenin en büyük şirketi olma hedefimiz var. Yurtdışında 3 yılda 2030 megavatlık bir kapasiteye çıkacağız. Türkiye'deki kapasitemiz 700 megavat. Yurtdışında Türkiye'nin 3 katı büyüyoruz. Bölgenin lideri olmayı hedefliyoruz."
Yeni açıklanan ihale paketiyle ilgilendiklerini de kaydeden Bursa, 2014 yılına kadar 5 milyar dolarlık bir yatırım hedefleri olduğunu ve krizden dolayı yatırımları 2 yıl ötelediklerini anlattı.
Dün ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamada Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Rotor Elektrik Üretim AŞ'nin Osmaniye'de bulunan Gökçedağ Rüzgâr Santralı'nda üretim kapasitesinin 95 MW'den 112.5 MW'ye yükseldiği bildirildi.
Nevin Donat / Milliyet


Geri Dön