03 / 05 / 2024

Zorlu Enerji sermaye artırdı yeni projelere zemin hazırladı

Zorlu Enerji sermaye artırdı yeni projelere zemin hazırladı

Zorlu Enerji, 24 Haziran'da açıklanan hisse devirleri ve sermaye artırımları sonrasında şirketin borçlarının önemli ölçüde azalacağını ve bu yolla yeni projelere zemin oluşturulacağını açıkladı



Zorlu Enerji geçen hafta açıkladığı hisse devirleri ve sermaye artırımı sonrasında şirketin konsolide bazda borç miktarının büyük ölçüde azalacağını ve bu işlemlerle bilançosunda "yeni projeler için yer açılması"nın hedeflendiğini bildirdi. Yeniden yapılandırma kapsamında Zorlu Enerji'nin, doğrudan ve dolaylı olarak sermayelerinde yüzde 25'inin altında paya sahip olduğu ancak yönetimde kontrolün şirkette olması sebebiyle Zorlu Enerji altında tam konsolide olan ana faaliyet dışı iştiraklerindeki hisseleri Zorlu Holding ve diğer Zorlu Grubu şirketlerine devredilmişti.

SERMAYESİ YÜZDE 224.9 ARTTI
Zorlu Enerji 24 Haziran'da bazı iştiraklerini grup şirketlerine devrettiğini açıklamıştı. Yine aynı tarihte sermayesini yüzde 244.9 oranında nakit artırma kararı almış, açıklamada, Zorlu Doğal hisselerine ilişkin 22 Haziran 2009 tarihli değerleme raporuna göre 50 milyon lira nominal değerli Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş. hisselerinin toplam değeri 42.73 milyon dolar olarak belirlendiği ve devir işleminin de bu rakamlar dikkate alınarak yapıldığı bilgisi verilmişti.
Sabah


Geri Dön