28 / 04 / 2024

Zorlu Gayrimenkul, World Architecture Festivali'ne katılıyor!

Zorlu Gayrimenkul, World Architecture Festivali'ne katılıyor!

Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center ve Zorlu Levent projeleriyle bu defa da dünyanın en önemli mimarlık yarışması olan World Architecture Festival’ine (WAF) katılıyor



 Bu yıl Barselona’da üçüncü kez düzenlenen ve 1.300 projenin başvurduğu WAF 2010’da "Tamamlanmış Binalar", "Geleceğin Projeleri", "İç Mekan ve İhtiyaca Yönelik Tasarımlar" ve "Yapısal Tasarım" olmak üzere dört ana kategori bulunuyor. 1.300 projeden sadece 236 projenin, 3-56 Kasım tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilen festival kapsamında jüri tarafından değerlendirileceği yarışma sonrasında, 4 kategoride 27 projeye ödül verilecek.

Zorlu Center WAF’da, Geleceğin Projeleri Kategerosi kapsamında  “En İyi Planlanmış Projeler” bölümü için seçilmiş, 11 proje ile birlikte yarışacak.

Zorlu Gayrimenkul’un WAF yarışmasında finale kalan ikinci diğer projesi Zorlu Levent ise Geleceğin Projeleri Kategorisi’nin “Ticari Mimarlık Projeleri” bölümü kapsamında, 10 proje ile yarışacak.

WAF’ta finale kalan projeler arasında yer almanın bile çok büyük bir prestij olarak kabul edildiği festival kapsamında, kategori birincileri, festivalin son günü olan 5 Kasım tarihinde, “Future Projects of the Year” (“2010 Yılın’ın en iyi Geleceğin Projesi en iyi projesi”) ödülü için jürinin karşısına çıkacak.

WAF, Mimarlık mesleği alanında nitelikli projeleri ödüllendirmek amacıyla her yıl yapılan dünyanın en önemli mimarlık yarışması niteliğinde. Amaç; dünyanın her yerinden mimarların karşılaştıkları zorluklara, onların ihtiyaçlarına tanık olup küresel bir fikir alışverişi yapabilme fırsatı sağlamak.


Zorlu Gayrimenkul projelerinin bugüne kadar aldığı diger ödüller...

Zorlu Center: 2008 yılında Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden  “En İyi Planlanmış Proje” ödülünü kazanan, geçen yıl da International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen, ‘Europe and Africa Property Awards 2009’ (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında ‘Ticari Mimarlık Ödülü” kategorisinde aldığı uluslararası ödülünAvrupa birinciliğinin ardından bir üst etap olan ‘International Property Awards’ta (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kendi kategorisinin en iyisi olarak seçilerek ‘World’s Best’ ödülü için yarışmıştı.
Zorlu Levent: International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen, Europe and Africa Property Awards 2010 (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2010) yarışmasından ödül aldı. Proje, “Ticari Mimarlık Projeleri” dalının ‘the architecture award’ (mimari ofis)  kategorisinde ödüle layık görüldü.

Zorlu Konak Residance : Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen Europe and Africa Property Awards 2009 (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında Zorlu Konak Residence "Residential Best Architecture" (En İyi Konut Mimarisi) dalında birincilik ödülü aldı. Dünyanın en prestijli mimarlık ödülleri arasında sayılan Cityscape Dubai Architectural Awards (Cityscape Dubai Mimari Ödülleri) yarışmasında ödül kazandı. Proje ‘future residential’ (geleceğin konutları) kategorisinde, dünyanın birçok ülkesinden katılan 300 proje arasında birincilik ödülünü almaya hak kazandı


Geri Dön