30 / 04 / 2024

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, önceki sene ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatının yüzde 35 artış göstererek 3,4 milyar dolarlık büyümeye ulaştığını belirtti.



Ev ve mutfak eşyaları sektörü, evlerde ve mutfaklarda kullanılan çeşitli eşyaların üretimi, dağıtımı ve satışını kapsar. Bu sektör, evlerin ve mutfakların düzenlenmesi ve konforunu sağlamaya yönelik birçok ürünü içerir, bunlar arasında mobilyalar, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi vb.), mutfak aletleri (mikser, blender vb.),  ev aksesuarları (halılar, perdeler vb.) ve ev temizlik ürünleri (süpürge, deterjan vb.) sayılabilir. Bu sektör, genellikle ev ve mutfak eşyalarının tasarımı, üretimi ve satışını yapan şirketler tarafından yönetilir ve bu şirketler, ürünlerini perakende satış noktaları veya çevrimiçi mağazalar aracılığıyla tüketicilere ulaştırır. Bu sektör, dünya çapında büyük bir pazar oluşturmaktadır ve her geçen yıl yenilikçi ürünlerin piyasaya sürülmesiyle büyümeye devam etmektedir.

Özger, ev ve mutfak eşyaları alanının 2022 performansı ve 2023 hedeflerine ilişkin sektörün 184 ülkeye ihracat yaptığını, ilk 10 ihracat pazarının toplam ihracat içerisindeki payının yüzde 49'a vardığını ve en önemli ihracat pazarının ise yüzde 55 ile Avrupa olduğunu ifade etti.

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023 te hedefleri 4 milyar dolar

2022’de enerji ücreetlerindeki yükselişin, TL bazlı maliyet artışlarının ihracatı negatif etkilediğini söyleyen Özger, yurt dışı pazarlarda Türk ürünlerine ilişkin  talebin yükseldiği dönemde dolar türünden fiyatlarını yukarıya çekmek durumunda kaldıklarını ve bazı pazarlarda kayıplar yaşadıklarını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön