16 / 05 / 2024

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, önceki sene ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatının yüzde 35 artış göstererek 3,4 milyar dolarlık büyümeye ulaştığını belirtti.



 sanayigazetesi.com.tr de çıkan habere göre, Özger, sektörün Rusya-Ukrayna savaşı ile betraber yaşanan enerji krizini avantaja çevirdiğini vurgulayarak,  “Avrupalı üreticiler enerji maliyetleri arttığında üretimlerini
 azaltmak durumunda kaldılar, tabi olarak fiyatları yükseldi ve kimisi piyasadan çekilmek durumunda kaldı.

Türk üreticiler olarak ettiğimiz kardan da taviz versek üretimimize devam ettik ve özellikle seramik/porselen ve cam gibi enerji yoğun gruplarda ihracatımız sektör geneline göre daha fazla arttı.  Misalen, 2022 Ocak-Kasım dönemi seramik/porselen grubumuzun ihracatı 2021 senesinin aynı dönemine göre yüzde 33, cam grubumuzun ihracatı da yüzde 23 artış gösterdi.” dedi.

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023 te hedefleri 4 milyar dolar

“Türkiye çok ciddi bir üretici konumunda”

Sektörün Çin, Almanya, İtalya, Hollanda ve ABD’nin akabinde değer bazında ihracatta 6’ncı sırada olduğunu söyleyen Özger, “Net ihracat yani bu bahsettiğimiz ülkelerin ithalatlarını  çıkardığımızda yapılan sıralamada Çin’in ardından 2’nci sırayı alıyoruz. Türkiye çok ciddi bir üretici konumunda. 2022 Ocak-Ekim verilerini en fazla ihracat yaptığımız ülkeler bazında değerlendirdiğimizde Hollanda ve Tayland pazarlarında yüzde 10, Avusturya’da yüzde 16 Endonezya’da yüzde 18 artış olduğunu görüyoruz.

Marka tescil kurumu 2023'e hazır! Patent ücretleri belli oldu

Üretici 'zarar ediyorum' diyordu! Ulusal Süt Konseyi belgeyi yayınladı

Oyun canavarlarına müjde! Dünya devi GeForce yanlışlıkla fiyatını paylaştı... 1 Ocak fiyat listesi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön