04 / 05 / 2024

Üretici 'zarar ediyorum' diyordu! Ulusal Süt Konseyi belgeyi yayınladı

Üretici 'zarar ediyorum' diyordu! Ulusal Süt Konseyi belgeyi yayınladı

Günlerdir süt üreticisinin zarar ettiği yönündeki haberlere binaen, Ulusal Süt Konseyi (USK)'dan Aralık ayına ait 1 litre çiğ süt maliyet tablosu yayınlandı.



Çiğ süt, hayvanlar tarafından üretilen, işlenmemiş ve pasteurizasyon (ısıl işlem) geçirilmemiş süttür. Çiğ süt üretimi, hayvanların doğal yöntemlerle yetiştirilmesi ve sütlerinin doğal yöntemlerle toplanmasından oluşur. Bu süreç, hayvanların beslenmesine, barınak koşullarına ve sağlık durumlarına göre değişebilir. Çiğ süt üretimi, birçok ülkede kontrol edilen bir işlemdir ve üreticiler, çiğ sütü piyasaya sunmak için belli standartları ve talimatları izlemek zorundadırlar. Bugüne kadar çiğ süt üretim maliyetlerini nizamlı yayınlamayarak süt üreticisinin zararını gizleyen USK, 2022 Aralık ayı ile ilişkili imal maliyetlerini ise daha ay bitmeden yayınladı. Yayınlanan Aralık ayı çiğ süt üretim maliyetinde ise süt üreticisinin aleyhine üretim yaptığı USK tarafından resmen ilk kez belgelenmiş oldu.

Üretici zarar ediyorum diyordu! Ulusal Süt Konseyi belgeyi yayınladı

BUGÜNE DEĞİN SÜT İMAL EDENLERİN ZARARINA ÜRETİMİNİ GİZLEYEN USK'DAN ŞAŞIRTAN HAMLE!

Tarımdanhaber.com sitesinde yer alan habere göre, Süt üreticisinin zararına üretim yaptığı dönemlerde çiğ süt gider tablosunu kasten zamanında yayınlamayarak süt üreticisinin zararına üretimini gizleyen USK’nın, 
Aralık ayına ait üretim maliyet listesi zamanı gelmeden yayınlaması, süt üreticisinin lehine gibi görünse de gerçekte konsey toplantısının biran önce yapılması için Tarım Bakanlığına karşı bir hamle olarak değerlendiriliyor. Burada da amacın süt fiyatlarının güncellenmesinden ziyade çiğ süt referans ücretinde ‘her şey dahil’ çağa geçilmesinin hedeflendiği ifade ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön