02 / 05 / 2024

Marka tescil kurumu 2023'e hazır! Patent ücretleri belli oldu

Marka tescil kurumu 2023'e hazır! Patent ücretleri belli oldu

Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) 2023 yılına ilişkin uygulanacak ücretlendirme tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı.



Patent başvuru ücretleri, bir kişi veya kuruluş tarafından bir patent başvurusu yapmak için ödenen ücretlerdir. Bu ücretler, patent ofisinin bir patent başvurusunu  değerlendirme ve inceleme sürecini yürütmesi için gerekli olan çalışmaları finanse etmek için kullanılır. Patent başvuru ücretleri, patent başvurusu yapan kişi veya kuruluşun
 ülkesine, patent başvurusu türüne ve diğer bazı faktörlere göre değişebilir. Örneğin, bir ülkede bir kişi tarafından yapılan bir makine patent başvurusu, bir farklı ülkede yapılan  bir makine patent başvurusundan daha farklı ücretler talep edebilir. Ayrıca, patent başvurusu yapan kişi veya kuruluşun ülke dışında bir ülkede bir patent almak istemesi durumunda,  daha yüksek ücretler talep edilebilir.

Marka tescil kurumu 2023 e hazır! Patent ücretleri belli oldu

Patent ve faydalı model başvuruları sanayideki gelişimi simgeliyor.

Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) 2023 senesinde uygulanacak ücret tarifesi açıklandı.

TÜRKPATENT’in, “2023 Yılına ilişkin  Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliği”, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön