17 / 05 / 2024

Marka tescil kurumu 2023'e hazır! Patent ücretleri belli oldu

Marka tescil kurumu 2023'e hazır! Patent ücretleri belli oldu

Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) 2023 yılına ilişkin uygulanacak ücretlendirme tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı.



Patent ve faydalı model başvuru ücretleri

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru fiyatlandırması 26,78 TL , marka tescil ücreti 707,71 TL, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru  fiyatları 9,83 TL oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 116,53 TL olarak tespit edildi.

Marka tescil kurumu 2023 e hazır! Patent ücretleri belli oldu

MARKA TESCİLİ NEDİR? NEDEN YAPILIR?

Marka tescili, bir marka sahibinin bir markayı koruma altına alması için yaptığı bir süreçtir. Bu süreç, marka sahibinin markayı tescil etmesini ve markanın korunmasını sağlamak için gerekli olan adımları içerir. Marka tescili, bir markayı diğer markalardan ayıran özelliklerini belirtir ve marka sahibine özel haklar verir.
 Marka tescili, bir markayı tescil etmek isteyen bir kişi veya kuruluş tarafından yapılır ve genellikle marka düzenleyici bir kurum tarafından yönetilir. Marka tescili, bir markayı koruma altına almak ve marka sahibine özel haklar vermek için önemlidir ve genellikle bir marka sahibinin markasını koruma ve kullanma haklarını koruma amacıyla yapılır.

Merkez Bankası'ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Hala o sorunun cevabı merak ediliyor! İşte EYT'de bilinmeyenler

Devler arasında rekabet kızışacak! İhracat şampiyonu Chery artık Türkiye'de! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön