09 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Merkez Bankası'ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında da süre 2023 sonuna kadar uzatıldı.




MENKUL KIYMET VE ZORUNLU KARŞILIKLARDA DEĞİŞİKLİKLER

Bu kapsamda, menkul kıymet ve mecburi karşılık uygulamalarında uygulanan değişikliklere ait şöyle detay verildi: "Bankaların yanında diğer mali kuruluşlar da menkul kıymet düzenlemesi kapsamı dahilinde olup, ilk aşamada faktoring şirketlerine Türk lirası türünden  alacaklandırma alacaklarına uyguladıkları faiz oranına göre taşınır değerler tesisi zorunluluğu getirilmiştir. Bankaların kredi faiz için belirledikleri orana ve kredi büyüme oranına göre menkul kıymet tesisi uygulamalarının miadı 29 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

Merkez Bankası ndan yeni hamle! O süre uzatıldı

Bankaların menkul kıymet tesisine tabi varlık ve yükümlülüklerinin kapsamı genişletilmiştir. Yükümlülükler tarafında yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve reel kesim ile yapılan yabancı para türünden repo işlemlerinden sağlanan fonlar, yabancı para fon sağlayan müşteriler ile finansal türev işlemler uygulanarak menkul kıymet tesisine tabi yabancı para yükümlülüklerin bilanço dışına çıkarılması amacıyla yapılan işlemler,
 Varlıklar tarafında yer alan reel kesimce ihraç edilen ve nitelikleri bankamızca belirlenen menkul değerler menkul kıymet tesisine bağlı olacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön